Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

ΑΚΑΤΑΜΑΚΑΤΑ-ΣΟΥΚΟΥ-ΤΟΥ-ΠΕ ΦΥΓΕ, ΦΥΓΕ ΚΟΡΟΝΑΙΕ

Tη σημερινή ιστορία δημιούργησε παίζοντας με τις Παραμυθοκάρτες_Ιστορίες από το Νησί της Φαντασίας ο μικρούλης Ξένιος Σχίζας από την Κύπρο. Διαβάζοντας την ιστορία του βλέπουμε κι εμείς τον Κορωναϊό μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Ένα μικρό κακό αγόρι που σκέφτηκε να κλείσει τον κόσμο σε κλουβιά. Ευτυχώς, η φαντασία και η δύναμη των παιδιών μπορεί να νικήσει κάθε κακό. Ακόμα και με ένα απλό «Ακαταμάκατα-σούκουτου-πε».

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα μικρό κακό αγόρι που το έλεγα Κορωναίο! Είχε ξανθά μαλλιά και φορούσε μια πράσινη φανέλα. Το αγόρι αυτό ήταν πολύ κακό και δεν είχε φίλους. Έτσι κάθισε και σκέφτηκε να γράψει με ένα μεγάλο κόκκινο μολύβι πως θα καταφέρει να κλείσει τους ανθρώπους σε μία φυλακή ώστε να τους έχει κοντά του.

Πρώτα σκέφτηκε τον κόσμο να τον βάλει σε πολλά κλουβιά και να καταφέρει να τους νικήσει έχοντας τους με αυτό τον τρόπο κοντά του. Μετά όμως σκέφτηκε να τους βάλει σε μια μεγάλη φυλακή και να μην μπορούν να βγουν καθόλου έξω.

Έτσι ο μικρός Κορονοιός αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο πάρτι σε ένα πύργο που έμοιαζε με φυλακή. Έβαλε όμορφα μπαλόνια με χρώμα κίτρινο πράσινο και ρόζ. Έχτισε τον πύργο πάρα πολύ ψηλό που έμοιαζε με γίγαντα για να μπορεί να χωρέσει όλους τους ανθρώπους μέσα. Γύρω γύρω είχε ποτάμι για να μην καταφέρει κανένας να φύγει. Αν προσπαθούσε κάποιος να φύγει από τον πύργο τότε θα έπεφτε μέσα στο ποτάμι και θα πνιγόταν. Έβαλε και μια γέφυρα με πολλά χρώματα για να μπορούν να περπατούν οι άνθρωποι πάνω της όταν θα αποφάσιζε να τους ελευθερώσει.

Μετά περπάτησε στο δάσος και πήρε μαζί του ένα μεγάλο καλάθι. Το καλάθι αυτό είχε μέσα νόστιμα αλλά δηλητηριώδη μαγικά μήλα. Τα μήλα αυτά θα τα έδινε στους ανθρώπους να τα φάνε και να αρρωστήσουν για να τους πάρει στο πύργο-φυλακή. Κάτω στο χορτάρι έβαλε ένα μεγάλο κόκκινο χαλί που είχε ορθογώνια κουτάκια πάνω. Κάθε κουτάκι θα ήταν για κάθε άνθρωπο που θα έτρωγε το δηλητηριώδη μήλο. Τα κουτάκια αυτά ήταν μαγικά και όποιος καθότανε μέσα θα αρρωστούσε και θα έβγαζε φτερά και θα πήγαινε με μαγεία στον πύργο φυλακή. Οι άνθρωποι αυτοί που θα αρωστούσαν ήταν αυτοί που δεν θα είχαν καθαρά χέρια δεν θα έκαναν μπάνιο, δεν θα έβαζαν μπροστά τα χέρια τους όταν φταρνίζονταν και αν δεν πλένονταν με σαπούνι και αντισηπτικό. Πολλοί άνθρωποι και παιδάκια πήγαν στα μαγικά κουτάκια και βρέθηκαν στον πύργο φυλακή που είχε φτιάξει ο Κορωναίος. Ο μικρός Κορωναίος καθότανε πίσω στο μεγάλο δέντρο και παρακολουθούσε σαν φρουρό και μετρούσε τους φυλακισμένους του…..

Εκεί που καθότανε και περίμενε ήρθε ο κύριος κροκόδειλος που ονομαζόταν Δαγκάνας που ήταν παχύς με μεγάλα κοφτερά δόντια και τον ρώτησε γιατί κρύβεται. Ο Κορωναίος όταν του είπε γιατί το έκανε αυτό ο κροκόδειλος του είπε ότι θα τον βοηθήσει γιατί ούτε και αυτός είχε φίλους. Έτσι αποφάσισαν να μπει μέσα στο ποτάμι να βρυχάται δυνατά να τρομάζει τους ανθρώπους ώστε να μην φεύγουν από την φυλακή.

Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα κορίτσι με μεγάλα μυτερά αυτιά που την έλεγαν Ρούμπισσα. Η μικρή Ρούμπισσα έμοιαζε με ξωτικό όπου με τα μεγάλα της αυτιά άκουσε τον μικρό Κορωναίο και τον Δαγκάνα τι είχαν σκοπό να κάνουν. Η Ρούμπισσα ήταν μια καλή νεράιδα με μακριά πορτοκαλιά μαλλιά. Πάνω στο κεφάλι της είχε ένα στεφάνι με άσπρες μαργαρίτες. Με τα μεγάλα της γυαλιά μπορούσε να δει όλο τον κόσμο.

Στα χέρια της κρατούσε ένα μαγικό πινέλο που ήταν ένα ραβδί όπου ζωγράφιζε και σκορπούσε χαμόγελα σε όλους τους ανθρώπους. Η Ρούμπισσα ήθελε ΟΛΟΙ η άνθρωποι να είναι υγιείς και χαρούμενοι. Όταν είδε ότι ο κόσμος αρρωστούσε και ήταν κλεισμένος σε μια φυλακή, στεναχωρήθηκε πάρα πολύ και σκέφτηκε να βρει μια λύση για να γλυτώσει τους ανθρώπους που είχε κλείσει ο Κορωναίος στον πύργο φυλακή και να δώσει ένα γερό μάθημα σ’ αυτόν και στον φίλο του τον Δαγκάνα.

Έτσι η μικρή Ρούμπισσα με το μαγικό της ραβδί φώναξε δυνατά ΑΚΑΤΑΜΑΚΑΤΑ ΣΟΥΚΟΥ ΤΟΥ ΠΕ και έκτισε μια μαγική πολύχρωμη Φρουτοχώρα με πολλά σπίτια. Σε κάθε σπίτι έβαλε πολλά φρούτα για να τρώνε οι άνθρωποι και τα παιδάκια να δυναμώνουν και να μην αρρωσταίνουν. Σε ένα σπίτι είχε βάλει πολλά καρπούζια σε ένα άλλο πολλές μπανάνες σε ένα άλλο πολλά μήλα και σ’ ένα άλλο πολλές φράουλες….! Τα φρούτα αυτά θα κατάφερναν να γιατρέψουν τους ανθρώπους και να κρατήσει μακριά τον Κορωναίο….!

Μετά η μικρή μας Ρούμπισσα επέστρεψε στον πύργο φυλακή όπου και πάλι με το μαγικό της πινέλο-ραβδί άνοιξε μαγικά την πόρτα του πύργου. Σιγά σιγά οι άνθρωποι και τα μικρά παιδάκια γίνονταν καλά και έτρεχαν έξω από την φυλακή χαρούμενα και ευτυχισμένα. Όμως ο κύριος Δαγκάνας που πρόσεχε να μην φύγουν οι άνθρωποι προσπάθησε να τους τρομάξει και δεν τους άφηνε να φύγουν. Η μικρή Ρούμπισσα που το είδε αυτό είπε τις μαγικές λέξεις ΑΚΑΤΑΜΑΚΑΤΑ ΣΟΥΚΟΥ ΤΟΥ ΠΕ και ο Δαγκάνας μεταμορφώθηκε σε μια μικρή και άκακη σαύρα. Έτσι οι άνθρωποι κατάφεραν να ξεφύγουν και να πάνε στην φρουτοχώρα και να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Όσο για τον φίλο μας τον Κοροναιο με τα μαγικά ΑΚΑΤΑΜΑΚΑΤΑΣΟΥ ΚΟΥ ΤΟΥ ΠΕ αυτός έμεινε μόνος του κλειδωμένος μέσα στην φυλακή που είχε φτιάξει ο ίδιος για πολλά χρόνια μακριά από τους ανθρώπους και πέθανε από την στεναχώρια του που δεν κατάφερε αυτό που ήθελε να κάνει.

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!!

Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες σας!
https://www.kitrinopatini.gr/peiratis-tsak-kai-kastro-ton-…/
___________________________
Αποκτήστε τις ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΡΤΕΣ μόνο με 9,90 ευρώ το σετ + έξοδα αποστολής.
Δείτε εδώ όλα τις εκδόσεις μας: https://www.kitrinopatini.gr/eshop/

Για τηλεφωνικές παραγγελίες: 210-3009503
_________________________________
Και μην ξεχνάτε την προσφορά μας:
Για αγορές άνω των 20 ευρώ δωράκι το παραμυθοτετράδιο ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ για να γράψετε τη δική σας ιστορία ή ένα σετ με Χριστουγεννιάτικες κάρτες -γιατί στη φαντασία δεν υπάρχουν ούτε εποχές, ούτε και κανόνες!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.