Καλωσήρθατε στο Κίτρινο Πατίνι!
Καλέστε 210 300 9503-4

Λίγα λόγια για το Κίτρινο Πατίνι

Γνωρίστε το Κίτρινο Πατίνι!

Το Κίτρινο Πατίνι δεν είναι απλώς ένα νέο εκδοτικό εγχείρημα. Είναι ένα μαγικό όχημα! Χωράει όλους τους φίλους των ποιοτικών εκδόσεων αλλά και δημιουργούς που θέλουν να γίνουν συνταξιδιώτες μας!

Προορισμός του η δημιουργία πρωτότυπων εκδόσεων, τεκμηριωμένων και προσιτών σε όλους. Εκδόσεων που απευθύνονται στα παιδιά και τους γονείς, αλλά θα αποτελέσουν επίσης ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και άλλων ειδικών στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας.

Το Όραμά Μας

Θα μπορούσαμε να πούμε ένα απλό κλισέ όπως «προώθηση της φιλαναγνωσίας» και να το κλείσουμε εκεί. Το Κίτρινο Πατίνι μας όμως τσουλάει με φόρα για στόχους πολύ πιο μεγαλεπήβολους! Φιλοδοξούμε να ενθαρρύνουμε τα χαρίσματα που τόσο αβασάνιστα παραμελούνται για χάρη της εξειδίκευσης και των λεγόμενων «γνωστικών δεξιοτήτων». Θέλουμε να προάγουμε τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, το συναίσθημα, την έκφραση. Γιατί αυτά ενδυναμώνουν και ζωντανεύουν οποιοδήποτε εγχείρημα στη ζωή μας.

Πώς Το Καταφέρνουμε

Εμπνευστές των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι είναι η συγγραφέας-εικονογράφος Λιάνα Δενεζάκη και ο συγγραφέας, σχεδιαστής και προγραμματιστής Μάνος Κρόκος, αμφότεροι με μακρόχρονη παρουσία στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας, της εκπαίδευσης και του δημιουργικού παιχνιδιού. Μαζί τους στη μαγική διαδρομή μια πολυμελής ομάδα από επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες.

Ακολουθώντας ένα μοντέλο συνεργατικό, ανοιχτό και φιλοσοφημένο, το Κίτρινο Πατίνι υπόσχεται να δημιουργήσει με τις Παραμυθοκάρτες του μια άλλη πραγματικότητα, όπου κυριαρχεί η φαντασία!

Οι Εκδότες

Λιάνα Δενεζάκη
Λιάνα Δενεζάκη
Συγγραφέας-Εικονογράφος
Μάνος Κρόκος
Μάνος Κρόκος
Συγγραφέας

Εξαιρετικό εργαλείο για την ανάπτυξη τής γλώσσας, της φαντασίας και της κοινωνικοποίησης!

Δεν πρέπει να λείπει από κανένα Νηπιαγωγείο.

Νάνσυ Αποστόλου
Νάνσυ ΑποστόλουΝηπιαγωγός

Μιλώντας από τη θέση του εκπαιδευτικού, η προσωπική μου εμπειρία έδειξε πως, οι Παραμυθοκάρτες είναι το «χρυσό κλειδί» που ξεκλειδώνει μαζί με τόσα άλλα την φαντασία των παιδιών. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην ανάπτυξη της φαντασίας, γιατί την θεωρώ το σπουδαιότερο εργαλείο που έχει ό άνθρωπος. Όταν μάθει ο άνθρωπος να την χρησιμοποιεί σωστά και προς όφελος του, μπορεί να αλλάξει το παρόν του και να δημιουργήσει το μέλλον του, όπως ακριβώς το θέλει. Σημαντικό είναι, λοιπόν, να καλλιεργούμε την φαντασία των παιδιών από πολύ νωρίς.

Έλενα Μιχαηλίδου
Έλενα ΜιχαηλίδουΝηπιαγωγός «Παιδικός Γαλαξίας», Λευκωσία, Κύπρος

Οι παραμυθοκάρτες ήρθαν για να μείνουν! Ένα από τα πιο χρήσιμα υλικά στις λογοθεραπευτικές μου συνεδρίες, αφού τα παιδιά περιμένουν πως και πως να δημιουργήσουν τη δική τους ΜΟΝΑΔΙΚΗ ιστορία. Όσο για τους στόχους της συνεδρίας.. Εκφραστική , αφηγηματική, περιγραφική ικανότητα, ενσυναίσθηση, φαντασία, ιδεασμός, κριτική σκέψη, αφηρημένη σκέψη ... μα πάνω και πέρα απ'όλα .. δημιουργεί ισχυρό δεσμό ανάμεσα στον θεραπευτή και στο παιδί...ή στο γονιό και στο παιδί.. ή στον εκπαιδευτικό και στο παιδί.. αλλά ακόμα και στα παιδιά μεταξύ τους!!! Γιατί πάνω και πέρα απ' όλα μαθαίνουν, εξελίσσονται και ανακαλύπτουν, παίζοντας, διασκεδάζοντας και γελώντας!

Τσιντογιάννη Μαρία
Τσιντογιάννη ΜαρίαΛογοθεραπεύτρια, ΠΙΝΙΑΤΑ -Λόγου Θεραπεία-

Δωρεάν μεταφορικά

με την αγορά των 3 σετ