Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Ο Μάριος και ο Κακός Δράκος

Πιο ταιριαστό όνομα  για την κάρτα της όμορφης βοηθού «με τα μακριά πορτοκαλιά μαλλιά και τα μυτερά αυτιά» δενυπάρχει από αυτό που της έδωσε ο μικρούλης Άγγελος Καννάς, που εμπνεύστηκε αυτή την ιστορία παίζοντας με τις Παραμυθοκάρτες_Ιστορίες από το Νησί της Φαντασίας. Η Λαμπριόνα, λοιπόν, βοήθησε τον παιδικό της φίλο και μαζί στείλανε τον δράκο… σπίτι του για να δει τηλεόραση. Απολαύστε την ιστορία του!

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένα παιδάκι που το έλεγαν Μάριο. Ο Μάριος, ένα αγοράκι με κατάξανθα μαλλιά, γράφει πράγματα που θέλει για το Πάσχα. Θέλει ν’αγοράσει πολλά αυγά για να τα βάψει κόκκινα και να τα τσουγκρίσει με τους φίλους και την οικογένειά του, τον παππού και τη γιαγιά και τα ξαδέλφια του που δεν τα βλέπει, αφού μένει στο σπίτι.

Ο Μάριος μένει στο σπίτι του που είναι ψηλό. Γύρω φυτρώνουν δέντρα που μοιάζουν με πολύχρωμα μπαλόνια. Στο σπίτι του πηγαίνει από ένα γεφύρι γεμάτο χρώματα που μοιάζει με ουράνιο τόξο. Το σπίτι του μυρίζει όλο γλυκά και γλειφιτζούρια.

Το όνειρο του ήταν να φέρει ένα καλάθι καινούριο που να έχει αυγά κόκκινα μέσα και να βρίσκεται πάνω σ’ένα χαλάκι κόκκινο και άσπρο μέσα στο δάσος. Θέλει να πάει στο δάσος μαζί με τους φίλους του και την οικογένειά του.

Όλα θα κυλούσαν ήρεμα και ο ήρωας μας θα τα είχε καταφέρει, αν δεν ερχόταν στο δρόμο του ο δράκος. Ο δράκος δεν άφηνε το Μάριο να πάει στο δάσος με τους φίλους του αφού ήταν πολύ κακός. Τον άφηνε σπίτι και δεν τον άφηνε να βγει έξω. Τον κρατούσε κλειστό, όπως και τους φίλους του και την οικογένειά του.

Τότε έρχεται η φίλη του Λαμπριόνα, που είναι όμορφη, με μακριά πορτοκαλιά μαλλιά και μυτερά αυτιά, για να το βοηθήσει. Γνωρίζονταν από μικρά παιδάκια και έπαιζαν συνέχεια μαζί. Πήγαιναν παντού μαζί και τα έκαναν όλα μαζί.

Η Λαμπριόνα κρατούσε ένα μαγικό αντικείμενο, το οποίο ήταν μια μαγική, καφέ σκούπα που μόλις τη σήκωνε ψηλά έκανε μάγια. Τη σήκωσε ψηλά και έκανε μάγια και τότε ο δράκος φοβήθηκε και έφυγε μακριά να πάει σπίτι του να δει τηλεόραση.

Τότε, ο Μάριος μπορούσε να πάει στο δάσος και έβαψε και το σπίτι του άλλο χρώμα, πράσινο και έβαψε και γύρω-γύρω πολλά χρώματα. Έψησε μεγάλο γλύκισμα και το γέμισε με φρούτα και γλυκά και κρέμες και αυγά. Το πήρε στο δάσος, όπου πήγε μαζί με την οικογένειά του και τους φίλους του για να γιορτάσουν. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες σας!
https://www.kitrinopatini.gr/peiratis-tsak-kai-kastro-ton-…/
___________________________
Αποκτήστε τις ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΡΤΕΣ μόνο με 9,90 ευρώ το σετ + έξοδα αποστολής.
Δείτε εδώ όλα τις εκδόσεις μας: https://www.kitrinopatini.gr/eshop/

Για τηλεφωνικές παραγγελίες: 210-3009503
_________________________________
Και μην ξεχνάτε την προσφορά μας:
Για αγορές άνω των 20 ευρώ δωράκι το παραμυθοτετράδιο ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ για να γράψετε τη δική σας ιστορία ή ένα σετ με Χριστουγεννιάτικες κάρτες -γιατί στη φαντασία δεν υπάρχουν ούτε εποχές, ούτε και κανόνες!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.