Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Οι νικητές του Παραμυθοδιαγωνισμού μας!

Η μέρα που θα συγκεντρώναμε όλες τις ιστορίες έφτασε. Περισσότερες από εκατό οι ιστορίες που λάβαμε. Κι όλες γραμμένες από παιδιά. Κι εμείς να φουσκώνουμε από περηφάνεια που οι Παραμυθοκάρτες μας κατάφεραν να εμπνεύσουν τόσα πολλά παιδιά και να τα βοηθήσουν να στήσουν τα δικά τους παραμύθια. Παραμύθια που είχαν πλοκή, αρχή, μέση και τέλος, ήρωες, κακούς, αλλά βοηθούς με μαγικά αντικείμενα που θα οδηγούσαν την ιστορία στο «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!»
Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως οι περισσότερες ιστορίες σχετίζονταν με τις καταστάσεις που ζούμε όλο αυτό το διάστημα. Μέσα στον φανταστικό κόσμο που έπλασαν οι μικροί παραμυθάδες μας τρύπωσε ο κορονοϊός, για να μας δείξει πόση δύναμη μπορούμε να αντλήσουμε από τις ιστορίες, αλλά και πόση ανάγκη έχουμε από τα αισιόδοξα μηνύματά τους. Συγκλονιστικός ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και ξεδίπλωσαν τις αγωνίες που βιώνουμε μικροί και μεγάλοι. Κι εμείς στον άχαρο ρόλο του κριτή. Ποια ιστορία είναι καλύτερη; Ποιος θα είναι ο νικητής αυτού του διαγωνισμού που διοργανώσαμε με το βιβλιοπωλείο Rivergate στα Λατσιά της Κύπρου; Να σημειώσουμε πως ο διαγωνισμός διοργανώθηκε ύστερα από προτροπή της κ. Αίγλης Τούμπα που δίνει μεγάλο αγώνα και καταθέτει ψυχή καθημερινά για την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας και της καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, μα και της δημιουργικής αξιοποίησης των βιβλίων μέσα στη σχολική τάξη. Μιας γυναίκας που το μυαλό της δεν σταματάει στιγμή. Κι όμως… μπλόκαρε κι εκείνη. Η ανάδειξη ενός νικητή ήταν δύσκολη υπόθεση, γιατί οι ιστορίες όλων των παιδιών μοναδικές, ευφάνταστες, γεμάτες δυνατά μηνύματα και ανατροπές.
Το καλό νέο είναι πως στη φαντασία δεν υπάρχουν αδιέξοδα κι έτσι αποφασίστηκε -με συνοπτικές διαδικασίες- νικητές να είναι όλα τα παιδιά που πήραν μέρος. Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε περίπτωση να αδικηθεί κάποιο παιδάκι.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλα τα παιδάκια που θα πάρουν δωράκια, βεβαίωση συμμετοχής, καρτούλες με αφιέρωση από τη Λιάνα Δενεζάκη αλλά και κάτι ακόμα… που δεν θα σας το αποκαλύψουμε ακόμα, γιατί είναι έκπληξη. Για την ώρα το μόνο που θα σας αποκαλύψουμε είναι πως ιστορίες τους δεν θα μείνουν μόνο στα συρτάρια των γονιών τους και στο διαδίκτυο, αλλά… (σύντομα, πολύ σύντομα!)