Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Ο Κορωναίος και η Βασίλισσα Υγεία

H Nαταλία Τσολάκη και η Δήμητρα Σπανού από την Κύπρο, έπλασαν παίζοντας με τις Παραμυθοκάρτες_Ιστορίες από το Μαγικό Βασίλειο (Συναισθήματα) μια ιστορία με τίτλο «Ο Κορωναίος και η Βασίλισσα Υγεία», για να μας δείξουν πως η πίστη, η δύναμη της φαντασίας και τα παιδιά μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Ακόμα και να νικήσουν μια πανδημία!

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα μικρό βασίλειο κρυμμένο μέσα σε ένα σκοτεινό δάσος. Διάφορες ιστορίες ακούγονταν ότι μέσα στο σκοτεινό δάσος υπήρχε μια παρουσία που ήταν κακή, μοχθηρή και ύπουλη και όποιος άνθρωπος πήγαινε στο δάσος γύριζε άρρωστος και εξουθενωμένος πίσω στο βασίλειο.

Το βασίλειο κυβερνούσε ένας πολύ καλός και σοφός βασιλιάς. Τον έλεγαν Βασιλιά Ιατρούλη γαιτί πάντα ήταν πρόθυμος να βοηθήσει τους υπηκόους του. Ο βασιλιάς ένιωθε ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο και έπρεπε να κάνει κάτι γιατί ξαφνικά είχαν αρχίσει να αρρωσταίνουν αρκετοί από τους χωρικούς του βασιλείου και έπρεπε να δράσει άμεσα. Έτσι πήρε την απόφαση ότι έπρεπε να πάει στο σκοτεινό δάσος να δει επιτέλους τι συμβαίνει με τα μάτια του και να βρει μια λύση. Ξεκίνησε λοιπόν νωρίς το πρωί για το σκοτεινό δάσος. Στο δρόμο σαν πήγαινε εμφανίστηκε μπροστά του μια πεταλούδα. «Ποια είσαι εσύ;» της λέει ο βασιλιάς Ιατρούλης. «Είμαι η Ελπίδα, και είμαι εδώ για να σε προειδοποιήσω ότι το δάσος έχει καταβάλει ένα κακό και μοχθηρό ξωτικό που το λένε Κορωναίο και έχει μαγικές δυνάμεις… Ζει μέσα σε ένα μεγάλο και κατακόκκινο μανιτάρι και όποιος περάσει μπροστά από το βασίλειο του θέλει να του παίρνει την υγεία του και να τον αρρωσταίνει.» «Μα γιατί να θέλει να το κάνει αυτό;» ρωτάει έκπληκτος ο βασιλιάς. «Γιατί κάποτε ήταν και αυτός ευτυχισμένος, δεν ζούσε μόνος…Είχε τη φίλη του τη βασίλισσα Υγεία και την αγαπούσε πολύ. Όμως μια μέρα ένας μάγος που ζούσε κρυμμένος στο δάσος εμφανίστηκε μπροστά τους και τους ζήτησε να του δώσουν ότι πιο πολύτιμο είχαν.

Ο Κορωναίος όμως του αρνήθηκε και του είπε ότι δεν του δίνει τίποτα. Τότε ο μάγος του πήρε ότι πιο πολύτιμο είχε… τη φίλη του! Κι έτσι μεταμόρφωσε τη βασίλισσα Υγεία σε μια πεταλούδα… Και κάπως έτσι έγινα μια μεγάλη πεταλούδα» είπε λυπημένη η πεταλούδα Ελπίδα. «Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι εσύ είσαι η Βασίλισσα Υγεία; Και πως μπορείς να γίνεις ξανά άνθρωπος;» είπε σοκαρισμένος ο Βασιλιάς Ιατρούλης θέλοντας να βοηθήσει την πεταλούδα. «Ναι εγώ είμαι…ο μάγος με πήρε μακριά από τον φίλο μου και μου είπε ότι μόνο όταν κάποιος άνθρωπος καταφέρει να ηρεμήσει και να εξηγήσει στο Κορωναίο το κακό που κάνει και γαληνέψει την ψυχή του μόνο τότε θα λυθούν τα μάγια. Έτσι και εγώ προειδοποιώ όποιο άνθρωπο έρχεται προς το δάσος. Δυστυχώς όμως κανείς τους δεν με πίστεψε και έτσι προχωρούσαν προς το δάσος. Ο Κορωναίος μόλις έβλεπε τους ανθρώπους που επισκέπτονταν το δάσος έπαιρνε το και έπαιρνε την υγειά τους και έτσι ένιωθε ότι είχε κοντά του την φίλη του την την Βασίλισσα Υγεία.» «Ε τότε θα προσπαθήσω να του μιλήσω εγώ…Θα τον πείσω να με ακούσει…δεν θα φύγω από το δάσος αν δεν τα καταφέρω» είπε ο γενναίος βασιλιάς. Προχώρησε λοιπόν πιο βαθιά στο δάσος και βρήκε επιτέλους το ψηλό κόκκινο μανιτάρι που ήταν το σπίτι του Κορωναίου. Έκατσε κάτω από το μανιτάρι και ξεκίνησε να κλαίει δυνατά για να τον ακούσει ο Κορωναίος. «Ποιος τόλμησε να μου χαλάσει το ήσυχο απόγευμά μου; Θα βγω έξω και θα δεις τι θα πάθεις!» είπε ο Κορωναίος.

Όταν βγήκε έξω από το σπίτι του ο Κορωναίος αντίκρυσε έναν άνθρωποι κάτω από το σπίτι του να κλαίει. «Λοιπόν τι θέλεις εδώ και με ενοχλείς; Θα πάρω και από εσένα την υγειά σου τότε.» είπε και ξεκίνησε να κάνει τα μαγικά του με το μαγικό πινέλο. «Όχι…όχι…μην το κάνεις περίμενε! Έχω κάτι να σου πω! Είμαι ο βασιλιάς Ιατρούλης και ξέρω για τη φίλη σου την Βασίλισσα Υγεία. Νομίζω πως μπορώ να σε βοηθήσω να την βρεις!» είπε γρήγορα ο Βασιλιάς. «Ξέρεις για την φίλη μου; Και πως θα με βοηθήσεις να την βρω δηλαδή;» είπε ο Κορωναίος. «Ξέρω για τον μάγο του δάσους όπου είχε βάλει ένα ξόρκι και μετάτρεψε τη βασίλισσα Υγεία σε πεταλούδα. Για να μπορέσεις να λύσεις το ξόρκι πρέπει να σταματήσεις να είσαι εγωιστής και κακός. Πρέπει να μάθεις να αγαπάς και να βοηθάς αυτούς που το χρειάζονται και να σταματήσεις να τους αρρωσταίνεις! Ό́ταν η καρδιά σου ηρεμήσει τότε τα μάγια θα λυθούν». «Έχεις δίκαιο, είμαι πολύ κακός από τότε πουχάθηκε η φίλη μου», είπε ο Κορωναίος.

« Πρέπει να αλλάξω πρέπει να σταματήσω να κάνω τόσο κακό για να βρω ξανά τη φίλη μου και να είμαι ευτυχισμένος. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Βασιλιά Ιατρούλη». Και τότε ξαφνικά είδαν ένα ξαφνικό φως στο δάσος και η πεταλούδα Ελπίδα έγινε ξανά η Βασίλισσα Υγεία. «Σε ευχαριστώ τόσο πολύ Βασιλιά μου, με έκανες να καταλάβω ότι ήμουν πολύ κακός και εγωιστής και αυτό με έκανε να είμαι δυστυχισμένος. Τώρα όμως που το κατάλαβα είμαι πολύ ευτυχισμένος που θα έχω ξανά δίπλα μου τη βασίλισσα Υγεία» είπε συγκινημένος ο Κορωναίος. «Για να το γιορτάσουμε λοιπόν σας καλώ όλους στο παλάτι για να γιορτάσουμε την επιστροφή της Βασίλισσας Υγείας και την επιστροφή της αγάπης και της καλοσύνης στην καρδιά του Κορωναίου. Θα φτιάξουμε και μια νόστιμη τούρτα για να το γιορτάσουμε», είπε ο βασιλιάς Ιατρούλης. Έ́τσι ο Κορωναίος και η βασίλισσα Υγεία απέκτησαν ακόμη ένα φίλο στην ζωή τους τον βασιλιά Ιατρούλη και έτσι ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες στο in**@ki***********.gr
__________________________

Αποκτήστε τις ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΡΤΕΣ μόνο με 9,90 ευρώ το σετ + έξοδα αποστολής.
Δείτε εδώ τις εκδόσεις μας: https://www.kitrinopatini.gr/eshop/

Για τηλεφωνικές παραγγελίες: 210-3009503
_________________________________
Και μην ξεχνάτε την προσφορά μας:
Για αγορές άνω των 20 ευρώ δωράκι το παραμυθοτετράδιο ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ για να γράψετε τη δική σας ιστορία ή ένα σετ με Χριστουγεννιάτικες κάρτες -γιατί στη φαντασία δεν υπάρχουν ούτε εποχές, ούτε και κανόνες!