Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Στη Χώρα των μπαλονιών

Η μικρούλα Δέσποινα-Μιχαήλ από την Κύπρο μας έστειλε μια ιστορία, που έπλασε παίζοντας με τις Παραμυθοκάρτες_Ιστορίες από την Παραμυθοχώρα. Μπαλόνια, μαγικά φίλτρα, αγάπη και συνεργασία είναι μερικά μόνο από τα μυστικά όπλα που νικούν τον Κορονοδράκο!

Μια φορά κι ένα καιρό, σε μια χώρα μαγική ζούσε ένα παιδάκι που του άρεσε να γράφει παραμύθια. Μάλιστα, του άρεσε τόσο πολύ που όλοι τον φώναζαν Θούλη, από το παραμυθούλης. Ο Θούλης μια μέρα ξύπνησε πολύ λυπημένος, γιατί κάποιος του είχε κλέψει την φαντασία του και δεν μπορούσε να γράψει άλλα παραμύθια.

Ο Θούλης ο παραμυθούλης, ζούσε στην χώρα των Μπαλονιών. Μια χώρα γεμάτη με μπαλόνια, κόκκινα, πράσινα, κίτρινα, ροζ και ό,τι άλλο φανταστείς. Ένας μεγάλος ποταμός χώριζε την χώρα των Μπαλονιών από το μαγεμένο δάσος. Οι κάτοικοι την Μπαλονοχώρας έφτιαξαν μία γέφυρα από ουράνιο τόξο, για να μπορούν να πηγαίνουν στο μαγεμένο δάσος και να μαζεύουν τροφές.

Ο Θούλης ο παραμυθούλης, πήρε μία απόφαση. Να πάει στο μαγεμένο δάσος να βρει ποιος του έκλεψε την φαντασία. Πήρε λοιπόν μία βαλίτσα και έβαλε μέσα αντισηπτικά, λίγο νεράκι μήπως και διψάσει και λίγο ψωμί μήπως και πεινάσει, και ξεκίνησε για το μαγεμένο δάσος.

Στο δρόμο για να ανακαλύψει ποιος του έκλεψε την φαντασία, ο Θούλης συνάντησε τον δράκο τον Κορονοδράκο. Αυτός ο δράκος ήταν ένας κορονοϊός, που όποτε ξυπνούσε τρόμαζε όλους στην γη και τον φώναζα Κορονοδράκο. Ένας δράκος πολύ μοχθηρός και απ’ όπου περνούσε προκαλούσε τον πανικό. Έκλεβε ό,τι αγαπούσαν μικροί και μεγάλοι και τους ανάγκαζε να μένουν σπίτι.

Ο Κορονοδράκος άρπαξε τον Θούλη τον παραμυθούλη και τον πήρε στην σπηλιά του, μια σπηλιά φτιαγμένη από του κόσμου τα γλυκά και τις λιχουδιές.

Στην διαδρομή ο Θούλης φώναζε:

-Βοήθεια, βοήθεια, ας με ακούσει κάποιος, βοήθεια, βοήθεια, με άρπαξε ο Κορονοδράκος…

Για καλή του τύχη, τον άκουσε ένα κοριτσάκι που ήταν διαφορετικό από τα άλλα κοριτσάκια. Ήταν η Λουλουδένια το ξωτικό, βασίλισσα των Λουλουδιών και ζούσε στο μαγεμένο δάσος. Η Λουλουδένια άκουσε τις φωνές του Θούλη και αμέσως ακολούθησε τον Κορονοδράκο κρυφά στην σπηλιά του. Όταν νύχτωσε και κοιμήθηκε ο Κορονοδράκος πλησίασε σιγά σιγά στις μύτες των ποδιών της τον Θούλη.

-Πως σε λένε, του είπε

-Εμ, εμ, βοήθεια, με λένε Θούλη από το παραμυθούλης.

-Και τι κάνεις εδώ Θούλη, δεν ξέρεις ότι όποτε ξυπνήσει ο Κορονοδράκος είναι επικίνδυνος;

-Έχασα την φαντασία μου, κάποιος μου την έκλεψε και πρέπει να την βρω. Εσένα πως σε λένε;

-Εγώ είμαι η Λουλουδένια, η βασίλισσα των Λουλουδιών. Πρέπει να σκεφτούμε ένα τρόπο να σε ελευθερώσουμε και να βρούμε την φαντασία σου.

-Μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον Κορονοδράκο, είπε ο Θούλης.

-Ας φτιάξουμε ένα μαγικό φίλτρο, μαζί θα τα καταφέρουμε, είπε η Λουλουδένια και αμέσως πήρε το μαγικό της πινέλο και την παλέτα με τα υπέροχα μαγικά χρώματα και άρχισε να ζωγραφίζει για να φτιάξει το μαγικό φίλτρο.

-Τι λες να βάλουμε μέσα, για να νικήσουμε τον Κορονοδράκο; Ρώτησε η Λουλουδένια.

-Εμ, απ’ ότι φαίνεται σε αυτή την σπηλιά, μόνο τα γλυκά αρέσουν του Κορονοδράκου. Έτσι ας βάλουμε λίγα φρούτα, καρπούζια, μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια και φράουλες, είπε ο Θούλης.

-Έχεις δίκαιο, με τις βιταμίνες τους θα νικήσουμε τον Κορονοδράκο. Ας βάλουμε και λαχανικά, καρότο, κολοκυθάκι, μαρούλι, ντομάτα, αγγουράκι και λίγη γλυκιά κόκκινη πιπεριά, είπε η Λουλουδένια.

Η Λουλουδένια ζωγράφιζε και ζωγράφιζε, άλλα το μαγικό δεν ολοκληρωνόταν.

-Κάτι λείπει, σιγομουρμούρισε. Ας βάλουμε λίγη αγάπη, ευτυχία και υπομονή.

-Ρίξε και λίγη ελπίδα, είπε ο Θούλης.

Ξαφνικά ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, ο δράκος ο Κορονοδράκος ξύπνησε και τους είδε. Αμέσως η Λουλουδένια άρπαξε το μαγικό φίλτρο και με τα μαγικά της το έριξε πάνω στον Κορονοδράκο και τον κοίμισε για πάντα. Ευθύς αμέσως ό,τι έκλεψε ο Κορονοδράκος επέστρεψε εκεί που ανήκει, όπως και η φαντασία του Θούλη.

Ο Θούλης και η Λουλουδένια ξεκίνησαν για την Μπαλονοχώρα, ήταν τόσο χαρούμενοι που κατάφεραν και νίκησαν τον Κορονοδράκο. Μόλις έφτασαν ο Θούλης ο παραμυθούλης, έπιασε χαρτί και μολύβι και άρχισε να γράφει για την περιπέτεια που είχε με την νέα του φίλη.

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες στο: in**@ki***********.gr

__________________________

Αποκτήστε τις ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΡΤΕΣ μόνο με 9,90 ευρώ το σετ + έξοδα αποστολής.
Δείτε εδώ τις εκδόσεις μας: https://www.kitrinopatini.gr/eshop/

Για τηλεφωνικές παραγγελίες: 210-3009503
_________________________________
Και μην ξεχνάτε την προσφορά μας:
Για αγορές άνω των 20 ευρώ δωράκι το παραμυθοτετράδιο ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ για να γράψετε τη δική σας ιστορία ή ένα σετ με Χριστουγεννιάτικες κάρτες -γιατί στη φαντασία δεν υπάρχουν ούτε εποχές, ούτε και κανόνες!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.