Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Ο Πέτρος και οι φίλοι του

Ακόμα μια ιστορία που μας έρχεται από την Κύπρο. Η συγγραφέας της είναι η μικρούλα Μυριάνθη Κωνσταντίνου, που εμπνεύστηκε από τις Παραμυθοκάρτες_Ιστορίες από το Νησί της Φαντασίας. «Ο Πέτρος και οι φίλοι του» είναι η δική της ιστορία που έχει φορτιστεί από τα συναισθήματα που έχει προκαλέσει σε μικρούς και μεγάλους αυτός ο φοβερός και τρομερός δράκος, που εισέβαλε στην καθημερινότητά μας: ο Κορωναίος. Ευτυχώς, όμως, στα παραμύθια υπάρχουν νεράιδες για να μας συμβουλεύουν και να βρίσκουν τις λύσεις εκείνες που θα οδηγήσουν στο «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!»

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο Πέτρος σε ένα χωριο κοντά στο δάσος. Τα μαλλιά του ήταν ξανθά και φορούσε μια πράσινη φανέλα. Ήταν όμως λυπημενος. Ζούσε στο δάσος, σ’ ένα σπιτάκι που γύρω γύρω ήταν γεμάτο δέντρα και λουλούδια. Το σπίτι του το στόλιζε με πολλά μπαλόνια χρωματιστά. Οι κάτοικοι τους άρεσαν να παίζουν στο κήπο τους με τους φίλους του, να τρώνε μαζί και μετά απο το πολυ παιχνίδι η μαμα τους τους φώναζε για να πάνε φαγητό. Το όνειρο του ήταν να πάει στο δάσος με τους φίλους του, να παίξει και να φάει στο πάτωμα το φαγητό που θα ετοίμαζε η μαμα του. Η μαμά του είχε συμφωνήσει με αυτο. Ξαφνικά μια μέρα, όλοι έμειναν στο σπίτι, κάνενας δεν έβγαινε έξω. Όλα κυλούσαν μια χαρά, αν δεν ερχόταν ένας δράκος,τον έλεγαν Κορωναιο ο οποιος είχε μια αρρωστια και τους φόβιζε και έτσι δεν έπαιζε κανένας έξω. Μια μέρα, ο Πετρος που έπαιζε στο δωμάτιο του ήρθε και τον βρήκε μια νεραιδα που την έλεγαν Μαρία και του είπε πως μπόρει να τον βοηθήσει να βγει απο το σπίτι του και να ξαναπαιζει με τους φίλους του.

Η νεραιδα τον συμβούλεψε να πλένει συνέχεια τα χερια του, να βάζει αντισυπτικό και να προσέχει να μην ακουμπά τα χέρια του στο πρόσωπο. Η νεραιδα του ειπε πως αν τα κάνει αυτα θα είναι πιο ευκολο να φυγει ο δράκος. Η νεραιδα κρατόυσε ενα μαγικό ραβδί που έριχνε μια μπλέ χρυσοσκονη. Σε λίγες μέρες, ξαναήρθε η νεραιδα και με το μαγικο της ραβδι μετετρεψε το δράκο σε αετο για να φύγει να παει μακρια. Έτσι,τα παιδάκια και ο Πετρος μπορούσαν να βγουν έξω και να παίξουν και να γίνει το ονειρο του πραγματικότητα. Όλοι τώρα ήταν πολυ χαρούμενοι. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.