Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Ο Ήλιος

Μια ακόμα ιστορία, φωτεινή και λαμπερή έρχεται να προστεθεί στη στήλη μας «Οι δικές σας ιστορίες». Την έγραψε ο μικρούλης Σάββας Μάτσας από την Κύπρο, με αφορμή τον διαγωνισμό μας.

Τη δημιούργησε παίζοντας με τις Παραμυθοκάρτες-Ιστορίες από το Νησί της Φαντασίας και μαζί με την όμορφη ιστορία του, μας έστειλε και μια ζωγραφιά.

Ο Ήλιος

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στον Ηλιο ένα αγόρι που το έλεγαν Δημήτρη. Ο Δημήτρης έγραφε τα ονόματα της οικογένειας του σε ένα βιβλίο γιατί του έλειπαν πολύ. Δεν μπορούσε να φύγει απ’τον Ήλιο λόγω του κορωνοιου. Σε ένα σπίτι κάτω στη Γη, ζούσε ο παππούς και η γιαγιά του. Το σπίτι αυτό είχε ένα δρομάκι που οδηγούσε στην πόρτα, μπαλόνια, δέντρα και πισίνα. Ο Δημήτρης ήθελε πολύ να πάει εκεί να παίξει αλλά δεν μπορούσε. Μια μέρα σκέφτηκε να μπει μέσα σε ένα κουτί και με μία κουβέρτα να πετάξει από τον Ήλιο στη Γη για να πάει στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς! Εκεί που ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Γη, ήρθε ένας μεγάλος δεινόσαυρος με τεράστια ουρά και φωνάζει στο Δημήτρη: «Ειιιιιιι που πας εσύ μέσα στο κουτί; Εκεί μέσα είναι το φαγητό μου!!» Ο Δημήτρης φοβήθηκε, πέταξε γρήγορα να ξεφύγει και έφτασε σε ένα άγνωστο σπίτι… Όμως δεν ήξερε ότι αυτό ήταν το σπίτι…του δεινόσαυρου! Εκεί βρήκε την Ελένη! Η Ελένη φορούσε ένα κολιέ με λουλούδια και ήταν πολύ χαμογελαστή. Τότε η Ελένη του λέει: «Πρόσεχε! Εδώ μένει ο δεινόσαυρος, πρέπει να κρυφτείς! Έρχεται!» Ο Δημήτρης λέει:

«Ωχ τρέχω να ξεφύγω, αλλά πώς; Η πόρτα είναι κλειδωμένη!» Και τότε η Ελένη του λέει: «Μη φοβάσαι, θα σου δώσω ένα ξύλο, θα σπάσεις την πόρτα και θα βγεις! Γρήγορα!» Τότε ο Δημήτρης σπάει την πόρτα, παίρνει μαζί του και το ξύλο γιατί ήταν σαν πινέλο και είχε πάνω χρώματα που του άρεσαν, πετάει με την κουβέρτα του και προσγειώνεται στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς! Αμέσως άρχισε το παιχνίδι, κρύβοντας σε διάφορα σημεία του σπιτιού μπανάνες, μήλα, καρπούζια, φράουλες και μια μεγάλη τούρτα και ο παππούς και η γιαγιά έψαχναν να τα βρουν! Γιουπιιιιι!!! Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.