Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

O μικρός Παύλος

Τα παιδιά είναι ανεξάντλητα, το ίδιο και η έμπνευση που ρέει αβίαστα σε αυτόν διαγωνισμό. «Ο μικρός Παύλος» είναι μια γλυκιά ιστορία που έγραψε ο μικρός Παύλος Μπλάκκης, που επιμελήθηκε και τις ζωγραφιές. Απολαύστε την!

Ο μικρός Παύλος Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σε ένα μικρό χωριουδάκι ο μικρός Παύλος με την οικογένεια του. Ο μικρός Πάυλος βρίσκοταν στο δωμάτιο του στο μικρό του γραφειο κρατόντας ενα βιβλίο ζωγραφικής ήταν σκυπτός και σκεφτότανε, πόσο του έλειπαν οι φίλοι του, τα ξαδέρφια του και οι δασκάλες του που είχε πολύ καιρό να τους δεί. Στο μικρό χωριουδάκι που ζούσε ο μικρός Παύλος ήταν ένας μικρός παράδεισος το σπιτάκι που έμενε με την οικογένεια του βρισκόταν πάνω σε ένα λόφο με πολύ πράσινο γρασίδι, πάρα πολλά δεντρα και λιμνούλα. Εκεί πέρα φυτρώναν αμέτρητες κερασιές και τα σπίτια γύρω μοσχοβολούσαν απο τις υπέροχες κερασόπιτες. Το όνειρο του μικρού Πάυλου λακταρούσε πολύ να σφίξει ξανά στην αγκαλιά του τους αγαπημενους του φίλους και να παίξουν όπως παλιά καθώς του έλειπαν πολύ αφου το σχολείο του είχε κλέισει λόγω μίας Πανδημείας που είχε εξαπλωθεί στο χωριουδακι και όλοι έπρεπε να μείνουν στα σπίτια τους κλεισμένοι μέχρι να περάσει όλο αυτό το κακο.

Και ο καιρός περνούσε και όλο και πιο στεναχωρημένος ήταν ο μικρός Πάυλος αφού δεν έβλεπε να καλυτευρεύουν τα πράγματα και ρωτούσε συνεχώς την μητέρα του πότε θα ανοίξει το σχολείο του για να πάει. Και ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα ο μικρός Πάυλος που όπως του είχε εξηγήσει η μητέρα του σύντομα θα περάσει όλο αυτό και θα ανοίξει πάλι το σχολείο του και θα δεί τους αγαπημένους του φίλους που επιθυμούσε τόσο πολύ να δεί, ξαφνικά όπως έπαιζε έξω στη αυλή του σπιτίου τους βλέπει να περνάει ένα κοριτσάκι η μικρή Ωραιοζήλη με την οπόια είχαν γνωριστεί από παλία αφού ερχόταν με την μικρή της αδερφή σε μια παιδική χαρά εκεί κοντά στο σπιτάκι του μικρού Παύλου και έπαιξαν όλοι μαζί.

Του φωνάζει απο μακριά: -Γεία σου Πάυλο καιρό έχω να σε δώ μα γιατί είσαι τόσο στεναχωρημένος; -Έχασα τους φίλους μου και δεν ξέρω πότε θα τους δω ξανά για να παίξουμε. Η μητέρα μου μου έχει εξηγήσει για μια αρρώστια που υπάρχει και δεν πρέπει να βγαίνουμε έξω από το σπίτι μαας πρέπει να μένουμε μέσα μέχρι όλο αυτό να υποχωρήσει Η Ωραιοζήλη που πάντα έλεγε πολύ σοφές κουβέντες και την άκουγε ο μικρός Παύλος του απαντάει: -Φίλε Πάυλο να μην ανησυχείς ούτε να στεναχωριέσε γιατί θα περάσει σύντομα όλο αυτό και θα ξαναδείς τους φίλους σου που τόσο πολύ λακταράς, απλά για λίγο καιρό πρέπει να μένεις στο σπίτι γιατί όλοι μας πρέπει να προσέχουμε από αυτή την απαίσια αρρώστια και να έχουμε όλοι την υγεία μας για να ενωθούμε ξανά όλοι μαζί για να παίξουμε και πάλι. Τότε ο Παύλος σκυπτός γυρνάει και την βλεπει με ένα γλυκό χαμόγελο και της απαντάει: – Γλυκιά μου Ωραιοζήλη σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σου λόγια και τις συμβουλές που μου έχεις δώσει. Νιώθω αρκετά δύνατός τώρα και πήρα πολύ δύναμη γιατί θέλω πολύ να ξανάδώ τους φίλους μου. Τότε η Ωραιοζήλη χαμογελάει και βγάζει το καπέλο της που φορούσε και το δίνει στο μικρό Πάυλο και του λέει: -Σου το χαρίζω αυτό το καπέλο το οποίο είναι μαγικό και σύντομα η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθεί. Πρέπει να το φοράς το βράδυ όταν θα ξαπλώνεις για ύπνο και να το βάζεις δίπλα σου και ολα καλά θα πάνε. Έτσι ο μικρός Πάυλος ευχαρίστησε τη παλιά του φίλη Ωραιζήλη που τον βοήθησε με το πρόβλημα που τον απασχολούσε και της ευχήθηκε καλό δρόμο και καλή αντάμωση όταν θα ειδωθούν και πάλι ξανά.

Ο μικρός Πάυλος πλέον χαρούμενος πηγαίνει μέσα στο σπίτι και αφηγείήτε στη μητέρα του τα όσα συνέβησαν για την παλιά του φίλη Ωραιοζήλη που συνάντησε και του εξήγησε ότι με καλή σκέψη και πολύ αγάπη όλα θα φτιαξουν και πάλι και θα δεί τους αγαπημένους του φίλους, τις δασκάλες του και τα ξαδερφάκια του που του είχαν λείψει τόσο μα τόσο πολύ και ανυπομονούσε να τα δεί καιι πάλι ξανά. Χαρούμενος λοιπόν ο μικρός Παύλος ανέβηκε πάνω στο δωμάτιο του ξάπλωσε στο κρεβάτι του αγκαλία με το καπέλο που του χάρισε η γλυκιά του φίλη Ωραιοζήλη και με ένα γλυκο χαμόγελο έκλεισε τα ματάκια του και κοιμήθηκε γλυκά με την ευχή ότι με θετική σκέψη και πολύ αγάπη όλα καλά θα πάνε και θα βρεθέι πάλι με τα αγαπημένα του πρόσωπα ξανά. Κι έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς πολύ πολύ καλύτερα!

Για να μάθετε περισσότερα για τις Παραμυθοκάρτες μας κάντε κλικ εδώ: www.kitrinopatini.gr/eshop

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.