Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Ήρθε γρήγορα μα δεν έμεινε: COVID ο κακός!

Η ιστορία που θα διαβάσετε δημιουργήθηκε από τους μικρούς Κυριάκο Τσιολή και Αθηνά Πάτσαλου. Την έφτιαξαν παίζοντας με τις Παραμυθοκάρτες_Ιστορίες από το Μαγικό Βασίλειο και τη φόρτισαν με όλη την επικαιρότητα… ακόμα και με κοινωνικά μηνύματα. Μια αισιόδοξη ιστορία, αφού από τον τίτλο της ακόμα καταλαβαίνουμε πως μπορεί ο Covid ο κακός να ήρθε γρήγορα, αλλά ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ!

Μια φορά κι έναν καιρό στο μεγάλο βασίλειο του Πρίγκιπα Κυριακού και της Πριγκίπισσας Αθηνάς όλα ήταν όμορφα και φωτεινά. Παντού είχε διαμάντια, φιόγκους που στόλιζαν τα παιχνίδια των παιδιών που φιλοξενούσαν κάθε απόγευμα ο πρίγκιπας Κυριάκος και η Πριγκίπισσα Αθηνά στο βασίλειο για την ώρα του παιδιού που προσφερόταν μόνο για παιχνίδι. Το βασίλειο κάθε απόγευμα έσφυζε από ζωή και παιδικές φωνούλες. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα προσφέραν στα παιδάκια πολύχρωμα ζαχαρωτά, πιτσούλες και χάρτινα χωνάκια γεμάτα marshmallow. Μια μέρα η πριγκίπισσα Αθηνά είδε τον πρίγκιπα Κυριακό στεναχωρημένο και τον ρώτησε τι έχει. Τότε ο πρίγκιπας της είπε τα κακά νέα: “Άκουσα στις ειδήσεις ότι ήρθε ο Κορωναίος και θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τις πόρτες του Βασίλειου και να μην ξαναέρθει κανένα παιδάκι στο Βασίλειο για πολύ καιρό μέχρι να εξαφανιστεί ο κύριος Κορωναίος γιατί σκοτώνει και αρρωσταίνει”.

Τότε η πριγκίπισσα Αθηνά λυπημένη ως και ήταν έτρεξε στους κήπους του Βασίλειου μέχρι που βρήκε το μαγικό γιγάντιο μανιτάρι, γονάτισε κάτω από το γεμάτο βουλές καπέλο του και με κλάματα το παρακαλούσε να εξαφανίσει τον Κορωνιό με το μαγικό κόκκινο-μπλε ραβδί του που είχε σχήμα μανιταριού. Το μανιτάρι άκουσε την παράκληση της πριγκίπισσας Αθηνάς και έτσι άρχισε να μεταμορφώνεται σε ροζ σουπερ-μανιταρι και με τις μαγικές του δυνάμεις άρχισε να ρίχνει χρυσόσκονη παντού στον ουρανό και στο έδαφος με εάν μόνο σκοπό: να εξαφανίσει τον Κορωνιό. Την προσπάθεια του μαγικού μανιταριού ήρθε να ενισχύσει και ο αρχηγός των πεταλούδων του Βασίλειου που τον έλεγαν Αστεροκαρδούλη. Ο Αστεροκαρδουλης είχε την ικανότητα να μιλά πολύ δυνατά και τραγουδιστά γη αυτό άρχισε αμέσως να πετάει ψηλά και να απαγγέλει τραγουδιστά: Ακούσατε ακούσατε ήρθε ο Κορωναίος γι’ αυτό καλοί μου άνθρωποι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ, ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.

Τότε ο κακός Κορωναίος που τον έλεγαν COVID εμφανίστηκε μπροστά σε όλους με τη μορφή ανθρώπου και με πράσινο καπέλο και μακριά φύλλα στα μαλλιά και ντυμένος σαν ξωτικό φώναξε: “τι είναι αυτά που λες τρελό- αστεροκαρδουλη κάνεις δε μπορεί να με νικήσει, εγώ ήρθα για να σας αρρωστήσω όλους” Τότε ο πρίγκιπας Κυριάκος θύμωσε τόσο πολύ που πηρέ το σπαθί του, ανέβηκε στο πιο ψηλό σημείο του Βασίλειου και άρχισε να φωνάζει δυνατά: κακέ COVID κορώνομε θα δεις τώρα τι θα σκεφτεί η πριγκίπισσα Αθηνά για να σε εξαφανίσει μια για πάντα. Τότε η πριγκίπισσα Αθηνά αποφάσισε να ντυθεί υπερ παραγωγή και με μωβ κοτσίδες που θύμιζαν φωλιές αριστοκρατικών πουλιών, με λαμπερή κορώνα και πράσινο μεταξωτό φόρεμα έγινε η πιο όμορφη πριγκίπισσα του κόσμου και φώναξε του πρίγκιπα Κυριακού ζητώντας του να την βιντεογραφήσει για να στείλει το εξής μήνυμα σε όλα τα παιδιά που υποδεχόταν καθημερινά το πολύχρωμο Βασίλειο: Αγαπημένα μου καλά μου παιδάκια τα ΠΙΝΕΛΑ σας πάρτε με τα όμορφα σας χεράκια, ήρθε η ώρα σπίτι να μείνουμε, κατασκευές να φτιάξουμε αφού απαγορεύεται αυστηρά σε όλους μας να φύγουμε. Με το πινέλο ζωγραφιστέ ευτυχισμένες σας στιγμές , που θα σας κρατάνε παρέα μέχρι ξανά να βρεθούμε για αγκαλιές και χάρες. Πινέλο πινέλο ήρθε η ώρα για δουλειά, δώσε πολύχρωμες εικόνες για όλα τα παιδιά!!” Οι μέρες περνούσαν, ο πρίγκιπας Κυριάκος και η πριγκίπισσα Αθηνά νοσταλγούσαν τα ανέμελα καθημερινά παιχνίδια στο βασίλειο και περίμεναν πως και πως εκείνη την ανακοίνωση που θα τους έφερνε τα χαρμόσυνα νέα. Έκαναν υπομονή, δεν το έβαλαν κάτω, έστειλαν καθημερινά κουράγιο σε όλα τα παιδιά τάζοντας τους χάρες και πολύχρωμα πανηγύρια με το τέλος αυτής της μπόρας.

Η μεγάλη μέρα δεν άργησε να έρθει, ο κακός COVID επιτέλους νικήθηκε και κανένα από τα παιδάκια από αυτόν δεν ηττήθηκε. Χαρούμενες φωνούλες ακούγονταν παντού και του Βασίλειου η πόρτα άνοιξε για τρελούς χορούς!!Τότε μια ιδέα σκέφτηκε ο πρίγκιπας Κυριάκος για να γιορτάσουν όλοι μαζί την επανένωση. Σκέφτηκε όπως τη μεγάλη μέρα που θ ανοίξουν και πάλι του βασιλείου οι πόρτες να διοργανώσει παρέλαση στην οποία θα λάβουν μέρος μικροί μεγάλοι , τραγουδώντας και χορεύοντας. Έτρεξε αμέσως στην πριγκίπισσα Αθηνά της είπε να βρει το πιο όμορφο πολύχρωμο και λαμπερό της φόρεμα και να είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ξανά φωνούλες παιδικές αλλά την ιδιά ώρα να θυμάται να πει πως καλυτέρα ν αποφεύγουμε τις μεταξύ μας αγκαλιές . Ασφαλείς μόνο θα μείνουμε αν σκεφτόμαστε πως ωραία είναι να παίζουμε πάντα με σύνεση όμως γιατί παραμονεύει ο COVID o κακός. Η μεγάλη μέρα έφτασε και όλοι ετοιμάστηκαν. Το βασίλειο στολίστηκε με σούπερ ήρωες , φιόγκους και διαμαντάκια και παντού υπήρχανε κάθε λογής λιχουδιές και κεράσματα. Η ώρα της παρέλασης έφθασε!! Το σύνθημα έδωσε από το πιο ψηλό σημείο του κάστρου ο πρίγκιπας Κυριάκος φορώντας την επίσημη του πανοπλία . Πηρέ το βασιλικό τύμπανο το οποίο το χρησιμοποιούσαν μόνο όταν έπρεπε να αναγγείλουν χαρμόσυνα νέα και άρχισε να παίζει ρυθμικά καλώντας όλα τα παιδιά. Την ιδιά ώρα η πριγκίπισσα Αθηνά βγήκε στο μπαλκόνι απαγγέλοντας ρυθμικά : καλωσορίσατε παιδάκια για να παίξουμε ξανά, μπράβο σε όλους μας θα λέω που διώξαμε τον COVID μακριά!! Τα χεράκια μας αν πλένουμε και προσέχουμε πολύ ο Κορωναίος δεν πρόκειται εδώ να ξαναρθεί” Μ αυτά τα λογία της πριγκίπισσας και με τους ρυθμικούς ήχους του πρίγκιπα Κυριακού με το βασιλικό τύμπανο …έζησαν αυτοί υγιείς και μείς υγιέστεροι. …έζησαν αυτοί υγιείς κι εμείς υγιέστεροι!

Μάθετε περισσότερα για τις Παραμυθοκάρτες:

www.kitrinopatini.gr/eshop

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.