Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Η Μικρή Γοργόνα

Συνεργασία, όρεξη για δημιουργία, φαντασία και να πώς γεννιέται μια ιστορία! Αυτά κι άλλα πολλά συστατικά, μαζί και οικολογία έβαλαν στο παραμύθι τους οι μικρούλες Βασιλική Κ. και Κατερίνα Κ. και μας το έστειλαν. Το εμπνεύστηκαν παίζοντας με τις Παραμυθοκάρτες_Ιστορίες από το Νησί της Φαντασίας.

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε σε έναν πανέμορφο βυθό μια μικρή γοργόνα με πράσινο μαγιό και πράσινη ουρά. Είχε πολύ μακριά μοβ μαλλιά και ήταν πάντα χαμογελαστή και πάντα πρόθυμη να βοηθήσει όποιον της ζητούσε βοήθεια. Το όνομά της ήταν Τόριελ.

Το σπίτι της ήταν πίσω από μικρούς θάμνους και από τεράστια χρωματιστά φύκια. Το σπίτι της ήταν στολισμένο με μεγάλα, μικρά πολύχρωμα ή μονόχρωμα κοχύλια. Της άρεσε, επίσης, η καθαριότητα.

Όνειρό της ήταν να κάνει μια μέρα βαρκάδα, γιατί μένει συνέχεια μέσα στον βυθό. Την επόμενη μέρα είχε κανονίσει για βαρκάδα. Καθώς ταξίδευε είδε στη θάλασσα σκουπίδια κι επειδή της άρεσε η καθαριότητα πήγε να τα μαζέψει.

Είδε πάρα πολλά σκουπίδια. Κουτιά, μπουκάλια από νερό, κουτάκια από κονσέρβες, γυάλινα μπουκάλια και άλλα πολλά. Η Τόριελ όταν είδε αυτή την ακαταστασία τρόμαξε και πήρε αμέσως μια σκούπα αλλά, δεν κατάφερε να τα διώξει.

Έτσι, ζήτησε τη βοήθεια από τον φίλο της τη φάλαινα, τον Φρόντο. Ο Φρόντο ζούσε κοντά με την Τόριελ. Ήταν μία πολύ καλή και χαμογελαστή φάλαινα, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν και πολύ σοφή.

Έτσι, ο Φρόντο της έδωσε ένα μαγικό πινέλο με μπογιές το οποίο όταν το βουτούσες στην μπογιά και άγγιζες ένα πράγμα εξαφανιζόταν. Η Τόριελ τότε το πηρε και κολύμπησε μέχρι το κέντρο του βυθού. Αφού είδε τα σκουπίδια, βούτηξε το πινέλο στην μπογιά και ακουμπούσε μ’ αυτό όλα τα σκουπίδια.

Τότε, εξαφανίστηκαν όλα τα σκουπίδια κι έτσι γύρισαν όλα τα ψάρια του βυθού. Η Τόριελ ήταν από τότε πάντα χαρούμενη που ξανάβλεπε το βυθό καθαρό και όταν ξαναγέμιζε ο βυθός σκουπίδια θα ’παιρνε πάντα το μαγικό της πινελάκι. Ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!

Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες στο: in**@ki***********.gr

__________________________

Αποκτήστε τις ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΡΤΕΣ μόνο με 9,90 ευρώ το σετ + έξοδα αποστολής.
Δείτε εδώ τις εκδόσεις μας: https://www.kitrinopatini.gr/eshop/

Για τηλεφωνικές παραγγελίες: 210-3009503
_________________________________
Και μην ξεχνάτε την προσφορά μας:
Για αγορές άνω των 20 ευρώ δωράκι το παραμυθοτετράδιο ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ για να γράψετε τη δική σας ιστορία ή ένα σετ με Χριστουγεννιάτικες κάρτες -γιατί στη φαντασία δεν υπάρχουν ούτε εποχές, ούτε και κανόνες!https://www.kitrinopatini.gr/istories-apo-magiko-vasileio-3/
https://www.kitrinopatini.gr/7927-2/