Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Οι τρεις σοφές πριγκίπισσες

Μια όμορφη ιστορία φερμένη από το Νησί της Φαντασίας. Την έφτιαξαν οι Πραξιτέλης Πανταζής και η Σοφία Πανταζή και την εικονογράφησαν τα παιδάκια του 33ου ΚΔΑΠ του Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης. Απολαύστε την!

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα μακρινή και υποβρύχια, ζούσαν τρεις πριγκίπισσες. Ήταν πολύ αγαπημένες μεταξύ τους αλλά και με τον λαό τους. Φρόντιζαν όλοι να έχουν όλα τα καλά του κόσμου και να ζουν ειρηνικά μεταξύ τους. Γι’ αυτό και ο κόσμος τις φώναζε οι τρεις σοφές πριγκίπισσες. Μάλιστα, η πιο μικρή από όλες ήταν η πιο σοφή! Σοφία την έλεγαν!

Ήταν όμορφη, με μακριά, πλούσια μαλλιά που έλαμπαν στις λίγες ακτίνες του ήλιου που έφταναν στον βυθό σαν πράσινα ζαφείρια. Κι είχε γλυκιά φωνή όπως ήταν κι ο χαρακτήρας της. Είχε κι έναν φίλο, που τραγουδούσε κι εκείνος και την ξυπνούσε κάθε πρωί με το βελούδινο τιτίβισμά του, τον Τάκη το σπουργιτάκι. Αφού την ξυπνούσε της έλεγε ιστορίες από βασίλεια μακρινά, σε σύννεφα, σε βουνά, σε κοιλάδες καταπράσινες αλλά και για άλλα σκοτεινά, τρομαχτικά. Μαγεμένη η μικρή πριγκίπισσα από τις ιστορίες του Τάκη άρχισε να νιώθει πως το τόσο όμορφο βασίλειό της την περιόριζε. Ήθελε να ταξιδέψει να δει αυτά τα μέρη από κοντά.

«Έλα μαζί μου», της είπε το σπουργίτι ενθουσιασμένο. «Θα σε συνοδεύω εγώ σε όλα σου τα ταξίδια!»

«Έχεις δίκιο!» είπε εκείνη. «Οι αδερφές μου διοικούν τη χώρα αυτή κι ο κόσμος τις αγαπά πολύ. Εμένα δε με χρειάζονται. Αν και θα μου λείψουν».

Έτσι το ίδιο βράδυ μάζεψε τα πράγματά της κι έφυγε με το σπουργίτι για το μακρινό τους ταξίδι. Στον δρόμο τους είδαν ξαφνικά μια παράξενη λάμψη πίσω από τα φύκια. Πλησίασαν όλο περιέργεια. «Ένα μαργαριτάρι!» αναφώνησαν με μια φωνή και πλησίασαν τα κεφαλάκια τους. Επάνω στη λαμπερή επιφάνεια άρχισαν να ξεπροβάλλουν εικόνες από τόπους μαγικούς, όμορφα βασίλεια, πύργους και σπίτια χρωματιστά. Χαμένοι όπως ήταν στις εικόνες που έβλεπαν στο μαργαριτάρι δεν άκουσαν το τρανταχτό χαιρέκακο γέλιο της κακιάς μάγισσας Μαλιμπού, μέχρι που φάνηκε η στραβωμένη φάτσα της.

«Ποιος κοιτάζει το μαγικό μου μαργαριτάρι; Όποιοι κι αν είστε μόλις πέσατε στην παγίδα μου. Τώρα ξέρω πού θα σας βρω και μόλις σας πιάσω θα ρουφήξω τις γλυκιές ψυχές σας και θα είστε για πάντα σκλάβοι μου. Χαχαχαχαχαχα!» Τρομαγμένοι το έβαλαν στα πόδια! Δε σταμάτησαν παρά μόνον όταν η πριγκίπισσα δεν μπορούσε πια να πάρει ανάσα. «Δεν έχει νόημα, θα μας βρει… Πέτα μικρέ μου φίλε να σωθείς εσύ!» «Αποκλείεται να σε αφήσω, έλα να συνεχίσουμε».

Μα πριν προλάβει να κάνει ένα βημα η μικρή πριγκίπισσα, άκουσαν από μακριά το γέλιο της κακιάς μάγισσας. «Γρήγορα, να κρυφτούμε!» είπαν με μια φωνή. Αλλά τα πράσινα μαλλιά της πριγκίπισσας έλαμπαν τόσο πολύ που σίγουρα θα την πρόδιδαν. Η νεράιδα του ουράνιου τόξου ένιωσε τον φόβο τους και τους λυπήθηκε. Γι’ αυτό τους έριξε τη μαγική της χτένα. «Τι να την κάνω;» αναρωτήθηκε η πριγκίπισσα. «Χτένισε τα μαλλιά σου», της είπε ο Τάκης. Κι έτσι κι έκανε. Αμέσως τα μαλλιά της έχασαν τη λάμψη τους κι έγιναν σκούρο μπλε. Τότε, εμφανίστηκε πετώντας η κακιά μάγισσα. Είδε τα σκούρα μαλλιά της πριγκίπισσας, δεν την αναγνώρισε κι έφυγε!

«Ουφ!» ξεφύσηξαν ανακουφισμένοι εκείνοι. «Τη γλυτώσαμε!» Τότε, εμφανίστηκε ξανά μπροστά τους η νεράιδα του ουράνιου τόξου. «Βρήκατε, μήπως, τη μαγική μου χτένα;» «Δική σας είναι; Ορίστε!» ρώτησε η πριγκίπισσα. «Χτενιζόμουν στο μπαλκόνι μου για να πάω σε ένα πάρτυ και ξαφνικά μου έπεσε. Έφαγα τον τόπο να τη βρω!» είπε για να κρύψει πως τους βοήθησε. «Για το καλό που μου κάνατε θα σας εκπληρώσω μια επιθυμία!» Οι δύο φίλοι κοιτάχτηκαν και χαρούμενοι της ανακοίνωσαν πως θα ήθελαν να πάνε σε μια χώρα που να ταιριάζει με τον χαρακτήρα τους. «Α, μα αυτό είναι πανεύκολο!» και με μια κίνηση του ραβδιού της η νεράιδα ανέβασε τους δυο φίλους στο ουράνιο τόξο της. Σα να ήταν τσουλήθρα γλίστρησαν στο ουράνιο τόξο και στο τέλος του, προσγειώθηκαν στην πιο γλυκιά χώρα του κόσμου. Στην κυριολεξία, όμως! Υπήρχαν φρούτα, γλυκά και ζουμερά σαν τον χαρακτήρα των κατοίκων της. Ευτυχισμένοι οι δυο φίλοι έζησαν στην γλυκιά αυτή πολιτεία μέχρι που έγιναν οι ίδιοι μια γλυκιά ανάμνηση!

_________________________________
Αποκτήστε τις ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΡΤΕΣ μόνο με 9,90 ευρώ το σετ + έξοδα αποστολής.
Δείτε εδώ όλα τις εκδόσεις μας: https://www.kitrinopatini.gr/eshop/
_________________________________
Και μην ξεχνάτε την προσφορά μας:
Για αγορές άνω των 20 ευρώ δωράκι το παραμυθοτετράδιο ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ για να γράψετε τη δική σας ιστορία ή ένα σετ με Χριστουγεννιάτικες κάρτες -γιατί στη φαντασία δεν υπάρχουν ούτε εποχές, ούτε και κανόνες!r/eshop/

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.