Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Ιστορίες να ονειρεύεσαι και… ΑΝΟΙΞΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Η 16η ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας «Ιστορίες να ονειρεύεσαι» που διοργανώνουν το Rivergate Bookstore σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Frederick θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου. Η πλατφόρμα για εγγραφές δεν έχει ανοίξει ακόμα, όμως εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα εργαστήρια και τα βιογραφικά των εισηγητών.
Εισηγητές των εργαστηρίων είναι οι:
Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, Λιάνα Δενεζάκη, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Άλκηστη Χαλικιά και Δικαίος Χατζηπλής.
Βιωματικό εργαστήριο με τη Λιάνα Δενεζάκη: Λένε ότι η φαντασία δεν έχει όρια και τα παιδιά μπορούν να μας το διδάξουν καλά αυτό. Και πώς θα μπορούσαμε εμείς να τα ενθαρρύνουμε ώστε να καλλιεργήσουν και να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους;
Η απάντηση βρίσκεται στο βιβλίο «Άνοιξη Παντού!», εκδ. Κίτρινο Πατίνι, που σε συνδυασμό με την Πολύχρωμη Ανάγνωση (έρχεται σύντομα από τις εκδόσεις μας), τις Παραμυθοκάρτες, το τηλεσκόπιο της φαντασίας, έναν κύβο συναισθημάτων και άλλα εκπαιδευτικά εργαλεία θα δείξουν τον τρόπο στα παιδιά να δημιουργούν φανταστικές ιστορίες με ήρωες γνωστών παραμυθιών.
Θα τους δείξουν τον τρόπο να βλέπουν και να υποδύονται τους ήρωες μέσα από τη διαφορετική οπτική του τηλεσκοπίου της φαντασίας. Κι όποιος κερδίσει στην τρίλιζα θα αφηγηθεί την ιστορία με το σωστό «χρώμα» στη φωνή. Άραγε, ποιο θα είναι αυτό; Είστε έτοιμοι να διαβάσετε ένα κείμενο ως λυπημένη κοκκινοσκουφίτσα ή ως φοβισμένη πασχαλίτσα;
Είμαστε σίγουροι πως όποιο και να επιλέξετε να παρακολουθήσετε θα περάσετε υπέροχα!