Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

H αγάπη του Βυθού και της Φούσκας

«Η αγάπη του Βυθού και της Φούσκας» είναι μια πανέμορφη ιστορία που εμπνεύστηκε η μικρούλα Δέσποινα Βαρυτιμίδη και εικονογράφησαν τα παιδιά από το ΚΔΑΠ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης. Δημιουργήθηκε παίζοντας με τις Παραμυθοκάρτες_Ιστορίες από το Νησί της Φαντασίας και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πριγκίπισσα που λάτρευε τη θάλασσα και τις φούσκες. Γι’ αυτό την έλεγαν Μπάμπλση. Η πριγκίπισσα ήταν πολύ όμορφη. Είχε μακριά πράσινα μαλλιά, ροζ και κίτρινο φόρεμα με φιογκάκια, πολύ ανοιχτό ροζ δέρμα και κατακόκκινα μαγουλάκια. Στο μαλλιά της φορούσε πάντα ένα κίτρινο λαμπερό στέμμα.

Η Μπάμπλση ζούσε μέσα σε ένα υπέροχο παλάτι. Μια μέρα που η πριγκίπισσα Μπάμπλση περπατούσε στη λιακάδα είδε μπροστά της ένα πολύ περίεργο δάσος με δέντρα μαγικά. Από τα κλαδιά τους κρέμονταν μαγικά δώρα. Βρισκόταν στο Δάσος των Ευχών!

Η Μπάμπλση ευχήθηκε να μπορούσε να πάει στη θάλασσα. Η ευχή της πραγματοποιήθηκε αμέσως. Βρέθηκε σε μια όμορφη ακρογιαλιά ενός μικρού καταπράσινου νησιού, μεταμορφωμένη σε γοργόνα. Είχε μια μεγάλη κατακόκκινη ουρά αντί για πόδια. Έκανε, λοιπόν, μια μεγάλη βουτιά και έφτασε μέχρι τον βυθό.

Όμως, τι κρίμα, το θέαμα που αντίκρυσε ήταν θλιβερό. Ο βυθός ήταν γεμάτος σκουπίδια, ξέρετε από αυτά που πετάνε μέσα στη θάλασσα οι άνθρωποι, όταν πηγαίνουν το καλοκαίρι για μπάνιο.

Καρπουζόφλουδες, σαγιονάρες, τσιγάρα, κονσέρβες και άλλα πολλά σκέπαζαν τα όμορφα κοχύλια του βυθού, που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Η Μπάμπλση λυπήθηκε πολύ με το θέαμα που αντίκρυσε. Τότε, εμφανίστηκε μπροστά της ένα μεγάλο ροζ χταπόδι που με τα οκτώ του πόδια μάζευε όσα περισσότερα σκουπίδια μπορούσε. Γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι. Το χταπόδι της χάρισε μια κόκκινη χτένα, που βρήκε στο βυθό για να χτενίζει τα μαλλιά της.

«Πάρε αυτή τη χτένα», της είπε, «μη νομίζεις ότι είναι σκουπίδι. Όχι, αυτή τη χρησιμοποιούν οι γοργόνες του βυθού για να χτενίζουν τα μαλλιά τους». «Ευχαριστώ, χταπόδι!» του είπε και ξύπνησε. Βρισκόταν στο δωμάτιό της, σκεπασμένη με το γαλαζοπράσινο πάπλωμά της, στα καθαρά της σεντόνια!

Δεν ήταν παρά ένα όνειρο! Όμως, υποσχέθηκε στον εαυτό της ότι όταν το καλοκαίρι θα πάει στη θάλασσα, δεν θα πετάξει ξανά κανένα σκουπίδι. Σηκώθηκε, πήρε την κόκκινη χτένα της, χτένισε τα μαλλιά της. Ύστερα, συνέχισε τη μέρα της κάνοντας φούσκες.

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

___________________________
Αποκτήστε τις ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΡΤΕΣ μόνο με 9,90 ευρώ το σετ + έξοδα αποστολής.
Δείτε εδώ όλα τις εκδόσεις μας: https://www.kitrinopatini.gr/eshop/

Για τηλεφωνικές παραγγελίες: 210-3009503
_________________________________
Και μην ξεχνάτε την προσφορά μας:
Για αγορές άνω των 20 ευρώ δωράκι το παραμυθοτετράδιο ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ για να γράψετε τη δική σας ιστορία ή ένα σετ με Χριστουγεννιάτικες κάρτες -γιατί στη φαντασία δεν υπάρχουν ούτε εποχές, ούτε και κανόνες!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.