Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Στο Νησί της Φαντασίας

Mην σας παραπλανούν τα ονόματά τους, ο Δόνης Τερηδόνης και η Δόνα Τερηδόνα καμία σχέση δεν έχουν με… δόντια. Ή, μάλλον, έχουν! Τα δείχνουν απειλητικά σε όποιον θέτει σε κίνδυνο την προστασία της φύσης. Την ιστορία μας έστειλε ο μικρός Διονύσης Κ. και την εμπνεύστηκε παίζοντας με τις Παραμυθοκάρτες_Ιστορίες από το Νησί της Φαντασίας.

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας καλός μάγος, ο Δόνης Τερηδόνης και η καλή μάγισσα και γυναίκα του Δόνα Τερηδόνα, που ζούσαν σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα, είχαν δημιουργήσει ένα μαγικό φίλτρο το οποίο κρατούσε τη γη πάντα πράσινη και ανθισμένη.

Κάπου εκεί κοντά ζούσε και το ξωτικό των δέντρων ο Δεντροφίξ, ο οποίος μισούσε όλα τα δέντρα, τα λουλούδια και τα φυτά της γης.

Ο Δεντροφίξ ήθελε να σταματήσει να είναι ξωτικό των δέντρων και να γίνει ξωτικό της νύχτας. Γιαν αγίνει αυτό όμως έπρεπε να εξαφανιστούν όλα τα φυτά πάνω στη γη.

Έτσι ο Δεντροφίξ αποφάσισε να μαγέψει τον Δόνη Τερηδόνη και τη Δόνα Τερηδόνα με σκοπό το φίλτρο που θα δημιουργούσαν, να κατέστρεφε όλα τα λουλούδια και τα φυτά της γης.

Άρχισε, λοιπόν, να καταστρώνει το σχέδιό του. Αφού μάγεψε και έκανε κακούς τον Τερηδόνη και την Τερηδόνα, αποφάσισε να πετάξει όσο από το καλό φίλτρο υπήρχε, στη θάλασσα.

Έτσι, το επόμενο βράδυ μπήκε στη βάρκα του και πήγε στο σπίτι των δύο μάγων, φόρεσε τα μαγικά γυαλιά του, που τον έκαναν αόρατο, μπήκε μέσα στο σπίτι, άρπαξε το μαγικό φίλτρο και πήγε, να πάρει τη βάρκα του να φύγει.

Τα σχέδιά του όμως χάλασαν με την εμφάνιση της γοργόνας Σελίχ, η οποία ήταν πολύ καλή φίλη των δύο μάγων.

Μόλις έφτασε στη μέση της θάλασσας, βγαίνει μέσα από τα κύματα η γοργόνα, αναποδογυρίζει τη βάρκα, ρίχνει τον Δεντροφίξ μέσα στο νερό και τον φυλάκισε κάτω από τον βυθό της θάλασσας.

Έπειτα, παίρνει την κατσαρόλα με τηο μαγικό και την επιστρέφει στο σπίτι των καλών της φίλων. Εκτός από το φίλτρο η γοργόνα φτιάχνει και μερικά δώρα που θα βοηθούσαν τους φίλους της να παραμείνουν καλοί. Στα δώρα της περιελάμβαναν μια μαγική κρέμα από φύκια θάλασσας τα οποία θα εξαφάνιζαν τις επιδράσεις από τον Τερηδόνη και την Τερηδόνα, σε περίπτωση που ξαναγινόταν κακοί.

Με αυτή τη μαγική κρέμα από τότε μέχρι και σήμερα εξαφανίζονται οι κακές επιδράσεις από την Τερηδόνα στον κόσμο μας…

Περιμένουμε και τις δικές σας:
https://www.kitrinopatini.gr/marios-kai-kakos-drakos/

___________________________
Αποκτήστε τις ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΡΤΕΣ μόνο με 9,90 ευρώ το σετ + έξοδα αποστολής.
Δείτε εδώ όλα τις εκδόσεις μας: https://www.kitrinopatini.gr/eshop/

Για τηλεφωνικές παραγγελίες: 210-3009503
_________________________________
Και μην ξεχνάτε την προσφορά μας:
Για αγορές άνω των 20 ευρώ δωράκι το παραμυθοτετράδιο ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ για να γράψετε τη δική σας ιστορία ή ένα σετ με Χριστουγεννιάτικες κάρτες -γιατί στη φαντασία δεν υπάρχουν ούτε εποχές, ούτε και κανόνες!https://www.kitrinopatini.gr/istories-apo-magiko-vasileio-3/

H μικρή μας φίλη Ευανθία Κ. εμπνεύστηκε παίζοντας με τις Παραμυθοκάρτες_Ιστορίες από το Μαγικό Βασίλειο μια πριγκίπισσα, που εξαιτίας του πονηρού ιππότη Σπαθάν κιν….

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.