Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Παραμυθοσαλάτα

Γράφει η Αίγλη Τούμπα
Ξέρετε την ιστορία του Αλαντίν που σκαρφάλωσε στη μαγική φασολιά και εκεί βρήκε μια γαβάθα χυλό; Έχετε ακούσει την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας που γρατζουνίστηκε απ’ το μυτερό αδράχτι και μεταμορφώθηκε σε έναν πανέμορφο κύκνο; Μήπως τη Χιονάτη που έχασε το γοβάκι της στον χορό και το βρήκε ο βάτραχος;
Όχι, δεν έχω μπερδέψει τις ιστορίες. Οι ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΡΤΕΣ του Μάνου Κρόκου και της Λιάνας Δενεζάκη μας δίνουν την ιδέα να ανακατέψουμε ήρωες και στοιχεία από ιστορίες γνωστών παραμυθιών, να αλλάξουμε τον χώρο και τον χρόνο και να φτιάξουμε νέες ιστορίες με αναπάντεχα αποτελέσματα. Η παραμυθοσαλάτα είναι ένα παραμύθι που δανείζεται ήρωες από διάφορα παραμύθια. Για παράδειγμα, στο ίδιο παραμύθι μπορεί να “παίζουν” η Κοκκινοσκουφίτσα και το Ασχημόπαπο, ο Πινόκιο και η Χιονάτη.
Ποιος σας είπε ότι τα παραμύθια δεν μπορούν να αναμετρηθούν με την ΤV; Ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στις καρδιές των μικρών; Αν μάλιστα εσείς οι γονείς επινοήσετε τις δικές σας ιστορίες, θα εκπλαγείτε με τον ενθουσιασμό και την ανταπόκριση των παιδιών σας. Για να γίνετε οι “μάγοι” των παραμυθιών και να αντεπεξέλθετε στην αυξανόμενη “ζήτηση” για ολοένα και περισσότερα νέα παραμύθια, η φαντασία είναι απαραίτητη. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σας τρομάζει, γιατί κι αυτή έχει τη “γραμματική” και τους κανόνες της, που μπορείτε να μάθετε και να συνδυάσετε, όπως κάνει κάθε καλός παραμυθάς. Συχνά στο σχολείο τα παιδιά καλούνται να επινοήσουν και να γράψουν δικές τους ιστορίες. Για να γράψεις όμως μια ιστορία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσουμε τα παιδιά να το καταφέρουν.
Μπορείτε να τις παραγγείλετε ηλεκτρονικά εδώ: www.kitrinopatini.gr/eshop
ή αν βρίσκεστε στην Κύπρο να τις προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο Rivergate Bookstore που θα σας το αποστείλει σε όλες τις πόλεις!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.