Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Παραμυθοκάρτες | Παράδειγμα

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη δώσε πάτσο κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν αρχινήσει…

Στο πλαίσιο της ενότητας βιβλίο, φιλαναγνωσία, ανάπτυξη φαντασίας τα παιδιά του νηπιαγωγείου Πολιτεία Μάθησης έγιναν συγγραφείς.

Τράβηξαν 7 Παραμυθοκάρτες-Ιστορίες από το Νησί της Φαντασίας, μία από κάθε κατηγορία, και ακολουθώντας βήμα βήμα τη διαδικασία για το «πώς να φτιάξεις μια ιστορία που δεν μοιάζει καμία!» έπλασαν τη δική τους.

Με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού τους φαντάστηκαν και βίωσαν κάθε στάδιο της διαδικασίας. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι έδωσαν φωνή κι ονόματα στους ήρωές τους. Πέταξαν μαζί με τη νεραϊδούλα -την ηρωίδα που τους έτυχε όταν τράβηξαν μια κάρτα από την κόκκινη κατηγορία που περιλαμβάνει τους ήρωες. Ζωγράφισαν το παραμύθι τους. Χόρεψαν και τραγούδησαν φωνάζοντας «Έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!» και τι άλλο μπορούσαν να κάνουν αφού η τελευταία κάρτα που επέλεξαν απεικόνιζε μια μεγάλη γιορτή -ένα ολόκληρο παραμυθοπάρτι.

Κι αφού έγιναν συγγραφείς, ηθοποιοί, χορευτές, σκηνοθέτες της δικής τους παράστασης και εικονογράφοι δεν μπορούσαν παρά να προχωρήσουν τη διαδικασία ένα βήμα παρακάτω. Έδωσαν τίτλο στο παραμύθι τους, έφτιαξαν εξώφυλλο, υπαγόρεψαν στη δασκάλα τους το κείμενο που θα ήθελαν να γραφτεί στο οπισθόφυλλο του βιβλίου τους και το… εξέδωσαν! Ναι, έφτιαξαν το δικό τους βιβλίο, έγιναν αφηγητές και το παρουσίασαν με μεγάλη ευκολία.

Συγκινούμαστε πολύ κάθε φορά που ένας εμπνευσμένος δάσκαλος, ένα σχολείο με όρεξη και φαντασία χρησιμοποιεί το υλικό μας για να κεντρίσει τη φαντασία των παιδιών και να ενθαρρύνει την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών σε έναν κόσμο αποδοχής και δημιουργίας!

Δείτε βήμα-βήμα τον τρόπο που δούλεψαν.

 

 

 

  • Να σημειώσουμε πως τις Παραμυθοκάρτες μας μπορείτε να τις ζητήσετε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και πως στην Κύπρο θα τις βρείτε στο βιβλιοπωλείο Rivergate, στα Λατσιά.