Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Stories & News από το 1ο δημ. Αταλάντης

Όταν υπάρχουν δάσκαλοι με όραμα και φαντασία, η έμπνευση και η δημιουργικότητα, δεν μπορεί παρά να μπαίνουν μαζί τους στην τάξη, για να κάνουν τη μάθηση παιχνίδι. Κάπως έτσι, οι μαθητές της ΣΤ τάξης, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης, με την καθοδήγηση της δασκάλας των αγγλικών κ. Έλενας Κυριαζή ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν ολόκληρη εφημερίδα και μάλιστα γραμμένη στα αγγλικά!

Η έκδοση της εφημερίδας «Stories & News» εντάχθηκε στις δράσεις του σχολείου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και αγκαλιάστηκε θερμά από όλους. Στην εφημερίδα περιλαμβάνονται άρθρα, αφιερώματα, κόμικς, σκίτσα, βιβλιοπαρουσιάσεις, προτάσεις για κινηματογραφικές ταινίες, αθλητικές, σχολικές, καλλιτεχνικές και άλλες ειδήσεις που αφορούν ποικίλα κοινωνικά ζητήματα. Και, φυσικά, η τέχνη είχε τη δική της ξεχωριστή θέση σε όλο αυτό, αφού η εκπαιδευτικός κ. Κοντογεώργου Γεωργία παρουσίασε το πολύπλευρο και πολυδιάστατο μάθημα των καλλιτεχνικών στο δημοτικό σχολείο, μαζί με τα έργα των μαθητών της.

Και δεν σταμάτησαν εκεί!

Πήραν συνε΄ντευξη από τον δήμαρχο Λοκρίδας κ. Θανάση Ζεκεντέ, για τη διαχείριση των απορριμάτων στον νομό Φθιώτιδας και απέδειξαν τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το όλο εγχείρημα, μέσα από τις ερωτήσεις που του έθεσαν. Μα κι ο ίδιος, μέσα από τις απαντήσεις του, φαίνεται πως δεν τους αντιμετώπισε σαν μικρά παιδάκια, αλλά και σαν υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες του δήμου του.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι μαθητές συνεργάστηκαν, καλλιέργησαν την κριτική σκέψη και τον λόγο, έκαναν έρευνα, διασταύρωσαν πληροφορίες, έδωσαν τίτλους στα θέματά τους, αναζήτησαν εικόνες για να τα συνοδέψουν και, τελικά, κατάφεραν να παρουσιάσουν κάτι ολοκληρωμένο και άρτιο από κάθε άποψη.

Η δασκάλα τους έγραψε σε ανάρτησή της:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές μας, αλλά και στις Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι, τη Λιάνα Δενεζάκη και τον Μάνο Κρόκο, που με το βιβλίο τους «Στόριζ και Νιουζ» μάς έδωσαν την αφορμή να δημιουργήσουμε αυτή την εφημερίδα!»

Κυρία Κυριαζή ΕΜΕΙΣ πρέπει να σας ευχαριστήσουμε για όσα προσφέρετε στην εκπαίδευση!