Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Επιμορφωτικό Σεμινάριο: Μια εικόνα… χίλιες ιστορίες!

Τι είναι έργο τέχνης; Κάτι στατικό ή κάτι που αλλάζει ανάλογα με τον παρατηρητή και τα συναισθήματά του; Μπορεί ένα έργο να μιλήσει; Μία μουτζούρα, μια μελωδία και πέντε από τα σπουδαιότερα έργα ζωγραφικής μπαίνουν σε διάλογο μαζί μας. Μας προσκαλούν και μας προκαλούν να δημιουργήσουμε και να αφηγηθούμε τη δική μας ιστορία.

Στο πλαίσιο του διαδικτυακού επιμορφωτικού σεμιναρίου “Μια εικόνα… χίλιες ιστορίες”, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 (17.00-19.00), η συγγραφέας και εικονογράφος, Λιάνα Δενεζάκη, με αφορμή τις Παραμυθοκάρτες – Ιστορίες από Καμβά, θα επιδιώξει να μας προβληματίσει και να μας εμπνεύσει, ώστε ο λόγος μας να μετατραπεί σε έργο τέχνης. Και ποιος ξέρει; Μπορεί να αφηγηθούμε ότι ακούσαμε τη Μόνα Λίζα να λέει πως πώς μία έναστρη νύχτα, ονειρεύτηκε να δει από κοντά το δέντρο της ζωής… Στο ερώτημα, αν, τελικά, θα διδαχτείτε τέχνη ή αν θα ασκηθείτε να σκέφτεστε και να μιλάτε σαν καλλιτέχνες, θα απαντήσετε όσοι και όσες αποφασίσετε να δηλώσετε συμμετοχή στο παραπάνω σεμινάριο.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην ακόλουθη φόρμα Google:

https://docs.google.com/forms/d/1UYlrPb2ahGoewYFQ9s_18UvqX4B6BPc_X6vJCE4WJ0g/viewform

Όσοι/ες δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής ως επισκέπτες/πτριες θα λάβουν το link σύνδεσής τους κατόπιν ηλεκτρονικής επικοινωνίας με το ΙΡΕΣΕ.