Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου

Ήταν ένα όμορφο απόγευμα σήμερα τόσο για μας όσο και για τα παιδάκια της τρίτης δημοτικού που συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη δραστηριότητα. Το 1ο Δημ. Σχολείο Π. Φαλήρου σήμερα είχε πολύ έντονη τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ενώ ο χώρος είχε διακοσμηθεί και διαμορφωθεί με σκοπό να εμπνεύσει τους μικρούς μαθητές!

Η Λιάνα Δενεζάκη με την καθοδήγηση των παιδιών ξεκίνησε να ζωγραφίζει εικόνες και να τα προκαλεί να τις «διαβάσουν». Στη συνέχεια ένωσε τις εικόνες αυτές με τις Παραμυθοκάρτες και έδειξε στα παιδιά τον τρόπο να φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες. Όλα μαζί τραγούδησαν το «Τραγούδι των Παραμυθοκαρτών», έφτιαξαν ξόρκια μαγικά που φέρνουν δώρα σε όλα τα παιδιά κι έγιναν αφηγητές αλλά και σκηνοθέτες της δικής τους θεατρικής παράστασης. Μιας παράστασης που δεν χρειάστηκε ούτε… μισή πρόβα για να ολοκληρωθεί καθώς η ηθοποιός μας η Άννη Θεοχάρη είναι εκτός από επαγγελματίας και πολύ ταλαντούχα.

Τέλος, έγιναν για λίγο και εικονογράφοι καθώς παρακολούθησαν πώς μπορούν να αποτυπώσουν στο χαρτί τους ήρωες της φαντασίας τους. Και, πριν φύγουμε ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μετά τις γιορτές. Γιατί άλλο; Για να φτιάξουμε όλοι μαζί μία καινούρια ιστορία που όμως αυτή τη φορά θα γίνει βιβλίο.