Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Αριστείδης Δάγλας

Από την ημέρα που οι καλοί μου φίλοι Λιάνα και Μάνος, μου χάρισαν ένα σετ Παραμυθοκάρτες στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο, τις είχα τοποθετήσει σε ένα εμφανές σημείο πάω σ’ ένα ράφι στη βιβλιοθήκη, με σκοπό να τις ανοίξουμε μαζί με τα παιδιά μου για να δούμε το περιεχόμενο. Η μυθολογία εξάλλου είναι το «φόρτε» μας… Έτσι, ένα σαββατιάτικο πρωινό, ήρθε η ώρα: Πήραμε με τον Λάμπρο το κουτί και το ανοίξαμε πάνω στο τραπέζι του σαλονιού. Πλημύρισε ο τόπος από χρώματα, ήρωες, θεούς, τέρατα, ξίφη και μαγικά εξαρτήματα, τοπία και εικόνες μαγικές. Δεν καταλάβαμε πόση ώρα πέρασε από τη στιγμή που καθίσαμε, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι δεν τηρήσαμε κανέναν κανόνα. Η τελευταία μας ιστορία είχε 55 κάρτες και ο σκοπός μας ήταν να αποτρέψουμε έναν οπλισμένο κακό πολεμιστή, να σκίσει το ασκί του Αιόλου. Ακόμα και ο Κύκλωπας μας βοήθησε, είτε το πιστεύετε, είτε όχι… Η έκβαση πάντως ήταν θετική, μας και γράφω τώρα αυτές τις αράδες. Ήταν τόσο διασκεδαστική και δημιουργική η ώρα που περάσαμε, που συνιστούμε σε όλους να προμηθευτούν τις Παραμυθοκάρτες άμεσα. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς με τις άλλες κατηγορίες. Κλείνω λιγάκι απότομα, γιατί ο Λάμπρος με τραβάει απ’ το μανίκι να ξαναπαίξουμε…

Αριστείδης Δάγλας

Γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας. Η ενασχόλησή του με τη διασκευή και τη συγγραφή παραμυθιών έχει τις ρίζες της ακριβώς εκεί: Στο παραμυθένιο σκηνικό του νησιού του και στις υπέροχες διηγήσεις πολλών λαϊκών παραμυθιών από το οικογενειακό του περιβάλλον, μέσα στην εκπληκτική γειτονιά που είχε την τύχη να περάσει τα παιδικά του χρόνια. Βέβαια, πάνω απ’ όλα, πηγή της έμπνευσής του είναι η Αλίκη και ο Λάμπρος, τα δυο του αστέρια που έχει τη χαρά να μεγαλώνει με τη σύζυγό του Ελένη.
Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ της Αθήνας και δάσκαλος στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και έχει ενεργό συμμετοχή στα κοινά του επαγγελματικού κλάδου των Νοσηλευτών από το 2006.
Ασχολείται με τη συγγραφή και την επιμέλεια άρθρων, δοκιμίων, επαγγελματικών και λογοτεχνικών κειμένων ως διευθυντής σύνταξης, επί σειρά ετών, του περιοδικού της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας και της μηνιαίας εφημερίδας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας. Έχει επίσης αρθρογραφήσει σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστολόγια τόσο του χώρου της υγείας, όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος και προσανατολισμού.
Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Τα βιβλία του Αριστείδη Δάγλα
 • (2019) Τα Φανταζώα, Εκδόσεις Υδροπλάνο
 • (2019) Το ταξίδι του Οδυσσέα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
 • (2018) Αγκαθωτές ιστορίες τσέπης, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
 • (2018) Τα μαγικά Χριστούγεννα του Κωνσταντή, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
 • (2017) Η Ηλιογέννητη, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
 • (2017) Ο μύθος του Θησέα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
 • (2017) Ο Πεντεκλημάς, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
 • (2016) Αισώπου… παρα-μύθοι, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
 • (2016) Η χιλιάκριβη και η Λάμια, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
 • (2015) Η Σταχτομάρω, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
 • (2015) Ο Δεκατρής, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
 • (2015) Τα παγανά, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.