Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης με πολλή πολλή αγάπη

Τα έξυπνα μουτράκια του Γ1, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, έπαιξαν με τις Παραμυθοκάρτες-Παραμυθοχώρα κι έγραψαν τη δική τους ιστορία την οποία μοιράζονται μαζί μας με όλη τους την αγάπη!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ξωτικό που ήθελε να γίνει βοηθός του Άη Βασίλη. Μια μάγισσα όμως με τον συνεργάτη της, έναν στριμμένο μάγο αποφάσισαν να τον εμποδίσουν. Για καλή τύχη του ξωτικού, εμφανίστηκε μπροστά του ένας καλός του φίλος. Αμέσως, προσφέρθηκε να τον βοηθήσει.

Οι δυο τους έγραψαν μια κάρτα και την ταχυδρόμησαν στον Άη Βασίλη. Του ζητούσαν να πάρει για βοηθό του το μικρό ξωτικό. Όμως, η μάγισσα κι ο μάγος πρόλαβαν και την άρπαξαν, πριν φτάσει στην Χώρα των Χριστουγέννων.

Τότε, ένας άλλος μάγος που δεν άντεχε την αδικία, αποφάσισε να παρέμβει και να διορθώσει το κακό. Σκόρπισε ένα μαγικό φίλτρο έξω από το σπίτι της μάγισσας κι όταν η κόρη της, που ήταν πεντάμορφη, βγήκε στο λιβάδι για να περπατήσει τα πάντα άλλαξαν. Μπροστά της εμφανίστηκε ένας πρίγκιπας ο οποίος την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά.

Εκείνη την ώρα περνούσε κι ένας ιππότης από μπροστά τους. Αυτός ο ιππότης κρατούσε ένα μαγικό πινέλο. Ο καλός μάγος του ζήτησε για λίγο το πινέλο και με αυτό ξέβαψε την κακιά ψυχή της μάγισσας και του συνεργάτη της. Γέμισε χρώματα κι αγάπη τις καρδιές τους και μαζί με αυτές τις καρδιές όλων των ηρώων που προκαλούσαν εμπόδια στα παραμύθια. Άλλωστε, μια μέρα σαν αυτή που γιορτάζουν τα παραμύθια, οι ήρωες των παραμυθιών δεν πρέπει να συναντούν καμία δυσκολία. Κι έτσι, τα πάντα άλλαξαν μέσα σε μια στιγμή.

Ο πρίγκιπας παντρεύτηκε την όμορφη κόρη της μάγισσας και σύντομα απέκτησαν έναν γιο. Το βασιλόπουλο το ονόμασαν Σπύρο και στα βαφτίσια του έγινε μια μεγάλη παρέλαση από ξωτικά, που ήρθαν να το τιμήσουν. Πρώτο και καλύτερο στην παρέλαση ήταν το ξωτικό που ήθελε να γίνει βοηθός του Άη Βασίλη. Παραλίγο να έρθει μαζί και ο ίδιος ο Άη Βασίλης, όμως είχε πολλή δουλειά στο εργαστήριό του κι έτσι σας στέλνει τα χαιρετίσματά του.

Εκείνη την ημέρα, στον Παραμυθόκοσμο έγινε γιορτή μεγάλη με χορούς και τραγούδια! Το σύνθημα που ακουγόταν πέρα ως πέρα ήταν:
Πάντα νικάει το καλό, αν προσπαθήσουμε πολύ!

Και τα παιδιά του Γ1 έπλασαν μια ιστορία όπου το καλό θριαμβεύει, οπότε και πρέπει να τους γνωρισουμε. Είναι οι:

Σταμάτης, Βαγγέλης, Νικόλας, Χαρά, Ελένη, Στέλλα, Ιωάννα, Νίκη, Ελεάννα, Αντώνης, Στέφανος, Γεωργία, Ανδρέας, Αντώνης, Δημήτρης, Νικη, Ηλίας, Σπύρος, Παναγιώτης

Δάσκαλος: Γιάννης Σκορδούλης
Διευθύντρια: Άντυ Μπαλινάκου

Όμως, δε μένουμε εδώ. Υπάρχει ακόμα μία ιστορία που έγραψαν οι Υπέροχες Φατσούλες του Γ2, όπου έπαιξαν με τις Ιστορίες από το Μαγικό Βασίλειο και μάλιστα χωρίς κανόνες. Δοκίμασαν να τραβήξουν μια κάρτα ο καθένας στην τύχη και να δουν αν θα καταφέρουν να τις ενώσουν όλες σε μια θεότρελη και αστεία ιστορία. Φυσικά, τα κατάφεραν!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πριγκίπισσα πολύ νευριασμένη. Είχε θυμώσει γιατί αργούσαν να έρθουν τα σουβλάκια που είχε παραγγείλει στο παλάτι της. Ακριβώς, δίπλα της περπατούσε νευριασμένος ο αδερφός της. Ήταν κι αυτός έξαλλος γιατί κανένας στο παλάτι δεν υπάκουγε στις εντολές του. Όσο για τον τρίτο τους αδερφό; Τον μικρότερο πρίγκιπα του παλατιού; Έκλαιγε γοερά γιατί ήταν τερματοφύλακας στον αγώνα με τους φίλους του κι έφαγε πάρα πολλά γκολ. Κανείς δεν μπορούσε να τους κάνει να ευθυμήσουν. Ούτε καν ο Γελωτοποιός του παλατιού, γιατί απλά δεν είχε όρεξη. Είχε καεί η γλώσσα του από τις πολλές πιπεριές και το καυτερό τσίλι που έφαγε πριν λίγο. Ο βασιλιάς ήταν πολύ θυμωμένος με όλη αυτή την κατάσταση, αλλά ακόμα περισσότερο νευρίαζε που οι κάτοικοι της χώρας του δε σέβονταν το περιβάλλον και το βρώμιζαν!

Τα παιδιά, συμφώνησαν να εγκαταλείψουν για λίγο το κάστρο και τον βασιλιά και να φύγουν για μια βόλτα στην εξοχή. Έπρεπε, οπωσδήποτε να κάνουν κάτι για να φτιάξει το κέφι τους. Κι έτσι, ειδοποίησαν τους κατοίκους να τους ακολουθήσουν σε μια περιπέτεια. Ως και τα μανιταρόσπιτα άδειασαν. Κανείς δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία για μια περιπέτεια, ειδικά μια μέρα σαν αυτή οπου γιορτάζουν τα παραμύθια!

Μαζί τους ήταν και μια νεράιδα που δεν τα είχε πάει και τόσο καλά στο μάθημα της νεραϊδομαγείας, καθώς μπέρδευε διαρκώς τα διάφορα φίλτρα.
«Ευκαιρία να γλυτώσω λίγο διάβασμα!» σκέφτηκε και ενώθηκε κι εκείνη στην παρέα τους.

Όμως, δε συμφωνούσαν σε τίποτα.
Η πριγκίπισσα ήθελε να βάλει μια σκάλα για να ανέβουν όλοι στο φεγγάρι.
Ο πρίγκιπας ήθελε να επισκεφθούν τη Ντίσνεϋλαντ.
Ο μικρότερος πρίγκιπας πρότεινε να δέσουν μπαλόνια στο κάστρο και να πετάξουν σε άλλους πλανήτες. Κι άρχισαν να μαλώνουν. Μπλέχτηκαν όλοι τους σε έναν καβγά που όμοιός τους δεν είχε ματαγίνει. Μαλωναν, μάλωναν, μάλωναν και δε θα σταματούσαν αν από μπροστά τους δεν περνούσε ένα μεγάλο αερόστατο που το οδηγούσαν δύο χαρούμενα παιδιά.

Τους προσκάλεσαν για μια βόλτα με το αερόστατο για να δουν τη χώρα από ψηλά. Μπηκαν όλοι μέσα και πέταξαν ψηλά! Σταμάτησαν μόνο σαν βρέθηκαν πάνω από το μελωδικό δάσος, που είχε δέντρα σε διάφορα σχήματα. Εκεί προσγειώθηκαν. Ο θυμός κι στενοχώρια όλων εξαφανίστηκε μεμιάς, όλοι άρχισαν να χορεύουν, να γελούν και να τραγουδούν.

Και τότε η πριγκίπισσα με τη νεράιδα αποφάσισαν να καταστρώσουν ένα σχέδιο, όπου θα έκανε ακόμα και τον θυμωμένο δράκο, που από τα ρουθούνια του έβγαζε φλόγες να ηρεμήσει. Βλέπετε, αυτός κοιμόταν στο δάσος και όλοι αυτοί του χαλούσαν την ησυχία. Όμως, όταν του πρότειναν να έρθει μαζί τους για να συνεχίσουν τη βόλτα με το αερόστατό τους, εκείνος δέχτηκε με χαρά. Όλοι μαζί πέταξαν ξανά στον ουρανό.

Στο δρόμο τους συνάντησαν μία μάγισσα που πετούσε με τη σκούπα της. Και, τότε τους ήρθε μια ιδέα! Θα της ζητούσαν με τη μαγική της σκούπα να καθαρίσει ολόκληρο το βασίλειο. Έπειτα, εκείνος από τη τεράστια βιβλιοθήκη του χάρισε σε όλους από ένα βιβλίο για να τους μάθει να το σέβονται και να το αγαπούν.

Κι έγινε γιορτή μεγάλη!

Τα ονόματα των δημιουργών: Νοέλ, Νίκος, Δημήτρης, Μιχάλης, Δημήτρης, Φώτης, Νικολέτα, Ηλέκτρα, Μέλισσα, Γρηγόρης, Ατανάς, Ευανθία, Άμυ, Αντώνης, Άρτεμις, Βασίλης, Θωμάς, Λευτέρης, Λίκα

Δάσκαλος: Μηνάς Ποπόγλου
Διευθύντρια Άντα Μπαλινάκου

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.