Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Η ιστορία της Ήρας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας

«Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών με την καταπληκτική φίλη μας κ. Λιάνα Δενεζάκη! Οι μαθητές, καλλιέργησαν τη φαντασία, τον λόγο, την ενσυναίσθηση και τη δημιουργικότητά τους πλάθοντας ιστορίες από παραμυθοκάρτες, για κόσμους μακρινούς κι ονειρεμένους, που ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια τους μέσα από το θεατρικό παιχνίδι με την κ. Άννη Θεοχάρη!»
Αυτό έγραψε στη σελίδα της στο Facebook η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, κα Δέσποινα Νίκα, για την προχθεσινή μας επίσκεψη κι εμείς προσθέτουμε πως όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί με όραμα, έμπνευση και φαντασία λειτουργούν σχολεία πρότυπα, όπως το συγκεκριμένο. 
Μετά από πρόσκληση του σχολείου βρεθήκαμε εκεί στις 18 Ιανουαρίου και με όχημα τις παραμυθοκάρτες πλάσαμε ιστορίες, φτιάξαμε μια μικρή θεατρική παράσταση, εικονογραφήσαμε, γράψαμε, τραγουδήσαμε και μεταμορφώσαμε την τάξη σε έναν τόπο μαγικό, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Όλα! Ακόμα, και να στείλουμε την ιστορία που δημιούργησαν τα παιδιά «διαβάζοντας» τις εικόνες των Παραμυθοκαρτών στο τυπογραφείο για να εκδοθεί για να έχουμε στα χέρια μας το βιβλίο στην Ημερίδα που ετοιμάζει η κα Νίκα στις 27 Φεβρουαρίου.
Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε, πως μία από τους κεντρικούς ήρωες της ιστορίας των παιδιών, ήταν η Ήρα, η πρώην αδέσποτη σκυλίτσα που υιοθέτησε το σχολείο, στείρωσε, εμβολίασε και φιλοξενεί στους χώρους του. Η Ήρα, που τα καλοκαίρια «βγάζει φτερά, και παρέα με τη φίλη της μάγισσα Φούρκα πετάνε στους ουρανούς της Παραμυθούπολης για να βοηθήσουν όποιον έχει ανάγκη». Γιατί, η έμπνευση και η φαντασία, όταν συνοδεύεται από αξίες γεμίζει τις καρδιές των παιδιών με αγάπη και μας υπόσχεται ένα καλύτερο αύριο.
Μόλις ετοιμαστεί το πρόγραμμα της ημερίδας θα σας ενημερώσουμε…