Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Παραμυθοκάρτες στο σπίτι

Οι Παραμυθοκάρτες στο σπίτι

Την εποχή της υπερπληροφόρησης, της τεχνολογίας και της εξειδίκευσης, οι εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι αντιπροτείνουν τη φαντασία, την έκφραση και τη δημιουργικότητα. Με τις Παραμυθοκάρτες το παιδί αναπτύσσει τον αφηγηματικό λόγο του, πλάθοντας δικές του ιστορίες! Οι Παραμυθοκάρτες καλλιεργούν τη φαντασία και την έκφραση μέσα από μια ψυχαγωγική και παιγνιώδη διαδικασία.

Το να καταφέρει ένα βιβλίο να κάνει τα παιδιά να παίξουν είναι μεγάλη επιτυχία.

Με μια αρχική μικρή βοήθεια και παρότρυνση από τους γονείς, το παιδί καλείται να περάσει από την απλή περιγραφή και το «τι βλέπω» στην ανάπτυξη χαρακτήρων και καταστάσεων. Οι γονείς μπορούν να το βοηθήσουν κάνοντάς του ερωτήσεις όπως «Πώς τον/την λένε τον ήρωα; Τι φαγητό του αρέσει; Τι συνήθειες έχει;» Το παιδί καλείται έτσι να «πλάσει» έναν χαρακτήρα διαβάζοντας μια εικόνα. Στη συνέχεια θα πλάσει και άλλους χαρακτήρες, τόπους, πλοκή και θα φτάσει στο γνωστό «…και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!»

Σε δεύτερη φάση, το παιδί μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία του κοσμώντας την με διαλόγους, περιγραφές, σκέψεις, συναισθήματα και άλλα. Μπορεί επίσης να την εικονογραφήσει. Και αν το παιδί παίζει με φίλους, μπορούν να κάνουν την ιστορία ακόμη και θεατρικό παιχνίδι! Δείτε το blog μας για εργαστήρια μυθοπλασίας με τις Παραμυθοκάρτες για να πάρετε μερικές ιδέες.

Αν έχετε φτιάξει μια ωραία ιστορία ή την έχετε εικονογραφήσει κιόλας, θέλετε να μας την στείλετε; Θα ήταν χαρά μας να την φιλοξενήσουμε στο site μας!