Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Όπως εγώ!

Γράφει η Κωνσταντίνα Τζιάβα
@childrensbooksarethenewblack
Όπως αναφέρεται και στο σημείωμα της δημιουργού του βιβλίου Κρινιώς Παππά σύμφωνα με την Μαρία Μοντεσσόρι το παιδί με τον «δεκτικό νου» του απορροφά το περιβάλλον του! Γι’αυτό θα παρατηρήσουμε πως όσα παιχνίδια και αν έχει αυτό θα επιλέξει να περιεργαστεί το πραγματικό τηλέφωνο ας πούμε και όχι ένα παιχνίδι τηλέφωνο! Πολλοί γονείς τότε απορούν λέγοντας: Μα έχεις τόσα παιχνίδια και παίζεις με το τηλέφωνο;;;

Μήπως όμως το παιδί μας μας δείχνει μια ανάγκη του η οποία δεν είναι άλλη απο την προτίμηση του για τον πραγματικό κόσμο και τα αντικείμενα που υπάρχουν σε αυτόν;

Ακολουθώντας λοιπόν την παραπάνω ανάγκη των μικρών παιδιών με πραγματικές εικόνες και όχι σκίτσα και με απλό κείμενο αλλά όχι απλοϊκό το βιβλίο εισάγει τα παιδιά στην παρατήρηση των ζώων αλλά και του εαυτού τους, με την ελπίδα να τα φέρει σε επαφή με την Φύση, τον «καλύτερο δάσκαλο» για πολλούς.

Ιδιαιτέρως θα ήθελα να επισημάνω πως οι φωτογραφίες του βιβλίου μπορεί να αποτελέσουν το έναυσμα για συζητήσεις σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας, τις διαφορετικές κουλτούρες, την πατρική ή μητρική ασφάλεια, τον σεβασμό και πολλά άλλα!

Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως η αντιστοίχιση αντικειμένων -εικόνας (η μικρή μου 23 μηνών την λατρεύει) και τα κουτιά των ηπείρων καθώς και αναλυτικά βήματα για το πώς θα τις παρουσιάσετε στα παιδιά.

Κρινιώ Παππά σας ευχαριστούμε για το τόσο όμορφο και διαφορετικό βιβλίο! Η κόρη μου ήδη «ξεσήκωσε» την φράση «όπως εγώ» και την χρησιμοποιεί όταν βλέπει τον σκυλάκο μας να τρώει ή να κοιμάται!

Περισσότερα για την Κρινιώ Παππά και το βιβλίο της θα βρείτε εδώ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.