Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Όπως εγώ! Χειροτεχνίες

Το Mama’s Book  παρουσιάζει 7 χειροτεχνίες (μία για κάθε ημέρα της εβδομάδας) και βίντεο που εμπνεύστηκε από το βιβλίο της Κρινιώ Παππά Όπως εγώ! ένα βιβλίο για παιδάκια και σκυλάκια.

Γράφει η Ισμήνη Κουτσομπίνα

  1. Παγόβουνα με τα αγαπημένα μας ζωάκια!
    Παίρνουμε ένα μπολ το γεμίζουμε νερό και προσθέτουμε ψαράκια. Το τοποθετούμε στη κατάψυξη για λίγες ώρες και όταν παγώσει το βγάζουμε από τη κατάψυξη και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος για να παίξουν τα παιδιά!
    Τους δίνουμε πλαστικά παιδικά εργαλεία για να προσπαθήσουν να το σπάσουν και να καταφέρουν να σώσουν τα ψαράκια από το παγο!
    Σε πολλά παιδάκια αρέσει να ρίχνουν με τη βοήθεια του γονιού ζεστό νερό πάνω στο πάγο για να δουν πως λιώνει.
    Με αυτή τη δράστηριοτητα τα παιδιά ανακαλύπτουν το κύκλο του νερού και μπορούμε να τους μιλήσουμε και για αυτό.
    Πιο συγκεκριμένα ότι το νερό αλλάζει συνεχώς φυσική κατάσταση, από τη στερεά μορφή των πάγων στην υγρή μορφη όπως αυτή των ποταμών, λιμνών και των θαλασσών και την αέρια κατάσταση των υδρατμών.
    Κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο.
  2. Χειροποίητη πλαστελίνη και ζωάκια!
    Μπορούμε να εμπνευστούμε από τα ζωάκια του βιβλίου.
    Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητη πλαστελίνη στο κανάλι του Mama’s Book στο youtube.
  3. Γυψοκατασκευές και ζωάκια!
    Φτιάχνουμε από γύψο διάφορες κατασκευές που μέσα βάζουμε ζωάκια!Το αφήνουμε να στερεοποιηθεί και μετά παίρνουμε πλαστικά εργαλεία και προσπαθούμε να κάνουμε το παιχνίδι των ανασκαφών και να βρούμε τα ζωάκια που έχουμε κρύψει μέσα!
    Τα παιδιά ξετρελαίνονται με αυτό το παιχνίδι!
  4. Πλαστικά γραμματάκια και λεξούλες!
    Παιρνουμε πλαστικά γράμματακια ή τα φτιάχνουμε και προσπαθούμε να γράψουμε τη λεξουλες όπως τα ζωάκια ή άλλες λέξεις που θα βρούμε στο βιβλίο. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μπορούν να μάθουν τη γραφή και την ανάγνωση!
  5. Φτιάχνουμε ζωάκια με φύλλα που βρίσκουμε στη φύση!
    Βίντεο 1
    Βίντεο 2
  6. Χταπόδι από χαρτί!
    Δείτε το βίντεο και φτιάξτε το!
  7. Μιλάμε για τα ζώα!
    Χωριζουμε τα παιχνίδια ζωάκια που έχουμε στο σπίτι σε ζωα της στεριάς, του αέρα ή της θάλασσας και μιλάμε στα παιδιά μας γι αυτά!
Mama’s Book
Ειμαι η Ισμήνη που έχω μεγαλώσει στην Ηλιούπολη Αττικής και έχω δύο παιδάκια!
Τον Αύγουστο του 2020 πήρα την απόφαση να φτιάξω το Mama’s Book. Σκοπός μας είναι να φτιάχνουμε Χειροτεχνιες εύκολες από ανακυκλώσιμα υλικά ή υλικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα γυρω μας! Έπειτα ήρθε η ιδέα μας για τη δράση μας Βιβλίο -Χειροτεχνιες που παρουσιάζουμε παιδικά βιβλία και προτείνουμε δραστηριότητες και Χειροτεχνιες που θα μπορούσατε να συνοδεύσουν το διάβασμα του βιβλίου. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστοσελίδα μας ομως ελπίζω σύντομα  να καταφέρουμε να έχουμε και τη δική μας ιστοσελίδα!
Μπορείτε να μας βρείτε στο facebook στη σελίδα μας Mama’s Book.