Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Ενισχύστε μια ζωοφιλική οργάνωση αγοράζοντας το «Ιστορίες με Μουσούδες»

Οι εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τους τετράποδους φίλους μας. Για αυτό εξάλλου έβγαλαν και τη σειρά Παραμυθοκαρτών «Ιστορίες με Μουσούδες» που πραγματεύεται τη ζωοφιλία και την ευαισθησία προς όλα τα ζώα και κυρίως προς τα αδέσποτα των αστικών περιοχών.

Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να δώσουμε την επιλογή σε όσους αγοράσουν το «Ιστορίες με Μουσούδες» και επιθυμούν, να επιλέξουν μια από τις παρακάτω ζωοφιλικές οργανώσεις. Εμείς θα δώσουμε στην οργάνωση που επιλέξουν το 10% από την πώληση υπό μορφή δωρεάς. Στο μέλλον πιθανόν να προστεθούν και άλλες οργανώσεις. Η επιλογή θα γίνει από τη σελίδα του καλαθιού στο eshop μας.

Οι οργανώσεις είναι οι εξής:

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 και αποτελεί ουσιαστική συνέχεια των σοβαρότερων πρωτοβουλιών στον τομέα της περίθαλψης στην Ελλάδα. Η βασική ιδρυτική ομάδα αποτελείται από άτομα με πολύχρονη και μοναδική εμπειρία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την περίθαλψη άγριων ζώων, καθώς έχουν θητεύσει για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες δραστηριότητες στη χώρα μας. Η ομάδα αυτή πλαισιώνεται από κτηνιάτρους, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, νομικούς, τεχνικούς διαφόρων αντικειμένων και ειδικευμένα στελέχη σε διαχείριση ΜΚΟ. Η ίδρυση της ΑΝΙΜΑ αποτελεί ανταπόκριση στην ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της περίθαλψης και επανένταξης των άγριων ζώων, σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις και τις ιδιαίτερες ανάγκες που παρουσιάζει η χώρα μας. Παράλληλα η ΑΝΙΜΑ οργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού στoχεύοντας σε ένα διευρυμένο κοινό: μαθητές, κατοίκους υποβαθμισμένων περιοχών, οικονομικούς μετανάστες κλπ. Στην ANIMA συμμετέχουν εκπαιδευτικοί με ειδικές γνώσεις στον τομέα της προσχολικής και σχολικής περιβαλλοντικής αγωγής. Επίσης, άτομα με μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα δασικής προστασίας , όπως δράσεις αποκατάστασης και αναβάθμισης δασικών οικοσυστημάτων. Η ΑΝΙΜΑ συνεργάζεται με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ ως προς την παροχή ειδικών πληροφοριών, με τις ελληνικές περιβαλλοντικές ΜΚΟ καθώς και με κάθε φορέα που προωθεί την προστασία της ελληνικής πανίδας και χλωρίδας. Είναι επίσης μέλος του ΙΕΝΕ Infra Eco Network Europe (www.iene.info). Η δραστηριότητά της στηρίζεται στις συνδρομές των μελών και των υποστηρικτών της, των πολιτών που βρίσκουν καθημερινά τραυματισμένα ή ανήμπορα ζώα καθώς και στις χορηγίες στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το site της ANIMA Η ομάδα Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικἐς Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από την Εκπαιδευτικό και Εκπαιδεύτρια Σκύλων Παπαποστόλου Κατερίνα, η οποία και συγκεντρώνει και εμπλουτίζει το υλικό συνεχώς από το 2004 ενώ έχει κάνει μέχρι σήμερα στα 17 χρόνια υπηρεσία της ως Δασκάλα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία 24 εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα με απώτερο στόχο πάντα την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και το σεβασμό σε κάθε έμβια μορφή του πλανήτη. Σήμερα η ομάδα αριθμεί 21 ομάδες σε πολλά σημεία της Ελλάδας και στην Κύπρο και 60 εθελοντές που ολοένα αυξάνονται και στηρίζουν το όραμα για ριζική αλλαγή της ζωοφιλικής παιδείας μας αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος που καθημερινά πλήττεται από την ανθρώπινη αναλγησία και αδιαφορία μέσω των ζωοφιλικών ενημερώσεων στους Έλληνες πολίτες ξεκινώντας από την ηλικία των 4 ετών! Ψυχή του οράματος η τετράποδη Διώνη, που σφάχτηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και πετάχτηκε να πεθάνει αβοήθητη το Σεπτέμβρη του 2011. Αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της, πάλεψε με τους δαίμονές της και σήμερα έχει συναντήσει πάνω από 40.000 παιδιά, ενώ έχει ξεκινήσει επισκέψεις σε πολλά ιδρύματα και νοσοκομεία της χώρας. Οι άλλοι δύο σκύλοι της ομάδας, ο Άξελ και ο Πόθος με τις δικές τους τραγικές ιστορίες ο καθένας τους ακολουθούν την ομάδα, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει να επισκέπτονται ειδικά σχολεία με παιδιά με αναπηρία και αυτισμό φέρνοντας θεαματικά αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το site της Ζω.Ε.Σ. Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο από το 1997. Σύμφωνα με το καταστατικό της δραστηριοποιείται στον τομέα της περισυλλογής, διάσωσης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ηλιούπολης και όχι μόνον. Κάθε χρόνο περιθάλπει, σιτίζει, εμβολιάζει, στειρώνει και προωθεί για υιοθεσία περίπου 200 αδέσποτα ζώα (κυρίως σκύλους και γάτες), τα οποία και προωθεί, κυρίως μέσω του Τύπου για υιοθεσία. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό και βασίζει τη λειτουργία του στις εισφορές των μελών του και στις εισφορές τρίτων. Όνειρο του σωματείου… «Ένα σπίτι και μία οικογένεια για κάθε αδέσποτο». «Αδέσποτο» θεωρείται κάθε κατοικίδιο ζώο που βρίσκεται εκτός των ορίων κάποιας ιδιοκτησίας και δεν συνοδεύεται από τον ιδιοκτήτη του ή προσωρινό κάτοχο.

Η ΖΕΗ συνεργάζεται με τους κτηνιάτρους της περιοχής για εμβολιασμούς, στειρώσεις και ορθοπεδικά χειρουργεία, δεδομένου ότι περισυλλέγει αρκετά αδέσποτα ζώα τραυματισμένα από αυτοκίνητα, λόγω της αυξημένης κίνησης στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της περιοχής. Διατηρεί κάποια αδέσποτα σε ιδιωτικά καταφύγια ζώων, όταν δεν μπορούν να μείνουν στον δρόμο και τα έξοδα για τη φύλαξή τους είναι υπέρογκα. Είναι εναντίον της ευθανασίας και κοιμίζει ένα ζώο μόνον όταν υποφέρει, όταν δεν υπάρχει ελπίδα για ανάρρωση και όταν δεν μπορεί να του προσφέρει την ποιότητα ζωής που δικαιούται κάθε κατοικίδιο. Τα μέλη του Σωματείου εργάζονται νύχτα-μέρα εθελοντικά και προσφέρουν τα σπίτια τους για τη φιλοξενία των αδέσποτων -κυρίως αυτών που βρίσκονται υπό ανάρρωση- και τα αυτοκίνητά τους για την μεταφορά των ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το site της ΖΕΗ