Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Teaching art of teaching one to think like an artist?

Tην Παρασκεύη 14 Μαΐου οι  Παραμυθοκάρτες μας ταξίδεψαν με προορισμό σχολεία 5 Ευρωπαϊκών χωρών. Η συνάντηση των εκπαιδευτικών από την Ισπανία, Ισλανδία, Ιταλία, Εσθονία και Κροατία αυτή τη φορά έγινε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, ενώ τον συντονισμό είχε αναλάβει η νηπιαγωγός κ. Μαρία Σκορδύλη και το 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων που έχει, μάλιστα, τιμηθεί με το Πιστοποιητικό Αριστείας 2021 για τις δράσεις του Let’s Plan a Story.

Η Λιάνα Δενεζάκη έχοντας όνειρο ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπου η φαντασία και η δημιουργικότητα θα αποτελούν κύρια μαθήματα σε αυτό, συμμετείχε ως επιμορφώτρια στο φετινό πρόγραμμα Erasmus+/KA229 • Early Childhook Development: Τhe Power of Reading.

Canvas Stories: The art of making stories ήταν ο τίτλος του σεμιναρίου που συντόνισε, με θεωρητικό και βιωματικό μέρος, για να μοιραστεί με νηπιαγωγούς από την Ισπανία, Ισλανδία, Ιταλία, Εσθονία, Κροατία και Ελλάδα τη δύναμη της μυθοπλασίας και την εμπειρία της από τις συναντήσεις με τα παιδιά.

Με αφορμή τις Παραμυθοκάρτες-Ιστορίες από Καμβά οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν τις Παραμυθοκάρτες ως ένα πανίσχυρο εργαλείο εξάσκησης της φαντασίας, έλαβαν δραστηριότητες και ιδέες για δραστηριότητες στην τάξη με τα γνωστότερα με τα ρεύματα ζωγραφικής, ενώ  χρησιμοποίησαν μερικά από τα σπουδαιότερα έργα τέχνης για να πλάσουν τις δικές τους ιστορίες!

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρία Σκορδύλη για την πρόσκληση. Είναι πάντα χαρά να συναντάς εκπαιδευτικούς, όπως εκείνη, που μοιράζονται μαζί μας το ίδιο όραμα για το σχολείο του αύριο.