Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Σ’ αγαπάω! Ακούς; | Βιβλιοπροτάσεις

Μια όμορφη παρουσίαση επιφύλαξε ο ιστότοπος Πες μου μια λέξη στο βιβλίο που έγραψε η Αντωνία Μάμα «Σ’ αγαπάω! Ακούς;» και εικονογράφησε η Λιάνα Δενεζάκη.

Έγραψαν:

 

«Σ’ αγαπάω! Ακούς;» Ένα βιβλίο που δεν θα μπορουσε να λείπει από τη δική μας βιβλιοθήκη, θα ήταν ένα παιδικό παραμύθι για την παιδική βαρηκοΐα, την κώφωση και τα κοχλιακά εμφυτεύματα. Ένα τέτοιο μοναδικό παραμύθι έγραψε η Αντωνία Μάμα, νηπιαγωγός και μητέρα παιδιού με απώλεια ακοής.

Μέσα από την αληθινή ιστορία του Ουράνιου, όλοι οι γονείς και τα παιδιά με απώλεια ακοής ξαναζούμε τη δική μας ιστορία. Μια ιστορία που περιγράφει με όμορφο και προσιτό προς τα παιδιά τρόπο, την ανάγκη και την επιθυμία των γονιών να τους ακούσει το παιδί τους… Ν’ ακούσει τη φωνή τους, το γέλιο τους και την έκφραση της αγάπης τους. Μια ιστορία με πολύ αισιόδοξο και συγκινητικό μήνυμα: Η αίσθηση της ακοής μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των ειδικών, με την επιμονή και υπομονή των γονιών, αλλά και με τη δύναμη και θέληση των ίδιων των παιδιών. Γιατί η φράση «Σ’ αγαπώ!» αξίζει να ακουστεί από κάθε παιδικό αυτάκι.

Αυτό που κάνει το βιβλίο ακόμα πιο ελκυστικό και ξεχωριστό, είναι η πολύ ρεαλιστική και όμορφη εικονογράφησή του από τη Λιάνα Δενεζάκη.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται, όχι μόνο σε γονείς και παιδιά που βρίσκονται στη θέση των πρωταγωνιστών, αλλά και σε όσους γονείς θέλουν να διδάξουν στα παιδιά τους την ομορφιά της διαφορετικότητας, την αξία της αποδοχής και τη δύναμη της αγάπης.

Μια πολύ ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα πινελιά στο βιβλίο, που οι γονείς πάντα εκτιμάμε, είναι όμορφες και δημιουργικές δραστηριότητες που προτείνονται στο τέλος, με δημιουργικά παιχνίδια και προτεινόμενες ερωτήσεις επεξεργασίας της ιστορίας.

Και όπως έγραψε και η κόρη μου, όταν διαβάσαμε το παραμύθι: «Μαμά του Ουράνιου, μου άρεσε πάρα πολύ το βιβλίο που έγραψες και ήταν πάρα πολύ ωραίο και πάρα πολύ! Σε αγαπώ! Φιλάκια!»

Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε κι εσείς το παραμύθι: Σ’ αγαπάω! Ακούς;»

• Για Ελλάδα:

ηλεκτρονικές παραγγελίες πατήστε εδώ.

τηλεφωνικές παραγγελίες Ελλάδα: 210-3009503

• Για Κύπρο:

Βιβλιοπωλείο Rivergate, Λατσιά ή επικοινωνήστε με τη συγγραφέα.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.