Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Παραμυθοκάρτες | Το 1ο διαδικτυακό εργαστήριο βιβλίου είναι γεγονός!

Από το 2014 η Λιάνα Δενεζάκη έχει συντονίσει περισσότερα από 700 εργαστήρια βιβλίου με μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Όμως, όλα ήταν δια ζώσης και στηρίζονταν στην αλληλεπίδραση των μαθητών μέσα στην τάξη.

Ώσπου η εκπαιδευτικός Έλενα Παπαευαγγέλου την προσκάλεσε στην… ψηφιακή τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και στόχο τη δημιουργία βιβλίου από τα ίδια τα παιδιά. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί πολλές φορές και γνωρίζονται καλά, όμως η πρόκληση ήταν μεγάλη.

Το εγχείρημα πέτυχε, η συνεργασία και το ενδιαφέρον που έδειξαν τα παιδιά απρόσμενη και η ιστορία τους; ΜΟ-ΝΑ-ΔΙ-ΚΗ. Μάλιστα, η δράση αυτή παρουσιάστηκε στις 10 Απριλίου στην  εκπαιδευτική διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το 4ο ΠΕΚΕΣ Γλυφάδας με τίτλο: Ένα χαρούμενο γεφύρι από καρδιά σε καρδιά: Προσεγγίζοντας τη διαφορετικότητα μέσα από βιβλία για παιδιά και εφήβους.

Χρησιμοποίησαν 7 Παραμυθοκάρτες από  Παραμυθοκάρτες-Ιστορίες από το Μαγικό Βασίλειο και Παραμυθοκάρτες-Ιστορίες από την Παραμυθοχώρα.και παρότρυναν τα παιδιά να «διαβάσουν τις εικόνες», όπως κι έκαναν! Κι αφού έπλασαν ένα ολόκληρο Κάστρο της Φιλίας, έγιναν και εικονογράφοι του δικού τους παραμυθιού.

Διαβάστε το pdf του βιβλίου τους, από το οποίο για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί οι σελίδες που αναγράφουν τα ονόματα των μικρών δημιουργών!

Friendshipcastle

 

Mάθετε περισσότερα για τα εργαστήρια βιβλίου εδώ.