Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Παραμυθοκάρτες

Οι Παραμυθοκάρτες στο σχολείο

Την εποχή της υπερπληροφόρησης, της τεχνολογίας και της εξειδίκευσης, οι εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι αντιπροτείνουν τη φαντασία, την έκφραση και τη δημιουργικότητα. Με τις Παραμυθοκάρτες τα παιδιά αναπτύσσουν τον αφηγηματικό λόγο του, πλάθοντας δικές τους ιστορίες! Οι Παραμυθοκάρτες καλλιεργούν τη φαντασία και την έκφραση μέσα από μια ψυχαγωγική και παιγνιώδη διαδικασία.

Το να καταφέρει ένα βιβλίο να κάνει τα παιδιά να παίξουν είναι μεγάλη επιτυχία.

Με μια αρχική μικρή βοήθεια και παρότρυνση από τους δασκάλους, τα παιδιά καλούνται να περάσουν από την απλή περιγραφή και το «τι βλέπω» στην ανάπτυξη χαρακτήρων και καταστάσεων. Οι δάσκαλοι μπορούν να τα βοηθήσουν κάνοντάς τους ερωτήσεις όπως «Πώς τον/την λένε τον ήρωα; Τι φαγητό του αρέσει; Τι συνήθειες έχει;» Τα παιδιά καλούνται έτσι να «πλάσουν» ένα χαρακτήρα «διαβάζοντας» μια εικόνα. Στη συνέχεια θα πλάσουν και άλλους χαρακτήρες, τόπους, πλοκή και θα φτάσουν στο γνωστό «…και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!» Το ζητούμενο, όπως είπαμε, είναι τα παιδιά να μην μένουν στην απλή περιγραφή αυτού που βλέπουν σε κάθε εικόνα.

Σε δεύτερη φάση, τα παιδιά μπορούν να αφηγηθούν την ιστορία τους κοσμώντας την με διαλόγους, περιγραφές, σκέψεις, συναισθήματα και άλλα. Μπορούν επίσης να την εικονογραφήσουν. Και τελικά, μπορούν να κάνουν την ιστορία ακόμη και θεατρικό παιχνίδι! Δείτε το blog μας για εργαστήρια μυθοπλασίας με τις Παραμυθοκάρτες για να πάρετε μερικές ιδέες.

Αν έχετε φτιάξει μια ωραία ιστορία ή την έχετε εικονογραφήσει κιόλας, θέλετε να μας την στείλετε; Θα ήταν χαρά μας να την φιλοξενήσουμε στο site μας!