Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κ. Παπαποστόλου «Τρεις Τελίτσες»

 

Λίγο πριν τις 6:30μμ στο Πεδίον του Άρεως, στο 51 ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στη μεγαλύτερη γιορτή για το βιβλίο και στη σκηνή Καλλιρόη Πάρρεν, συναντήσαμε ένα πλήθος ανθρώπων που ο καθένας με τον τρόπο του στηρίζει και αγαπά πολύ τα ζώα καθώς και αυτό το βιβλίο της συγγραφέως, το έβδομο στη σειρά, αφορά τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους, αλλά και πολλά από τα ζώα που επιμένουν οι άνθρωποι να μην αποδέχονται και να παρεξηγούν.

Πόσοι, για παράδειγμα, θα ήθελαν να αγκαλιάσουν έναν αρουραίο ή πόσοι θα
κατανοούσαν πως η κότα και το πρόβατο δεν προορίζεται για την τροφή μας; Πως τα
εξωτικά είδη ζώων δεν ζούνε στα διαμερίσματα και τα άγρια ζώα δεν είναι ευτυχισμένα ζώντας φυλακισμένα στα κλουβιά.

ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΨΥΧΙΚΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ
ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ;

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Τρεις Τελίτσες» που κυκλοφόρησε εκείνη τη μέρα από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι γνωρίσαμε από κοντά τη συγγραφέα του βιβλίου η οποία με τη θετική της ενέργεια και το τεράστιο χαμόγελό της συζητούσε με αγαπημένους φίλους της αλλά και με αναγνώστες των βιβλίων της που ήρθαν να τη γνωρίσουν για πρώτη φορά από κοντά.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι μια εκπαιδευτικός, διευθύντρια δημοτικού
σχολείου, πιστοποιημένη ζωοθεραπεύτρια που εργάζεται στο γραφείο της στο σχολείο πολύ συχνά με τους τρεις εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους σκύλους της για μαθητές με επιθετικές συμπεριφορές και χαμηλή αυτοπεποίθηση, έχει βραβευτεί για το έργο της αλλά και επισκέπτεται σχολεία για να εκπονήσει εγκεκριμένα από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία έχει δημιουργήσει η αμκε Ζω.Ε.Σ.

Γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για το φιλοζωικό της έργο δεν σταματά να διασώζει αδέσποτα αλλά και ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ των οποίων όλα της τα συγγραφικά δικαιώματα έχει χαρίσει σε φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εκείνη τη μέρα γνωρίσαμε από κοντά τη Λιάνα Δενεζάκη, εικονογράφο τόσο αυτού του βιβλίου της Κατερίνας όσο και όλων των προηγούμενων βιβλίων της, συγγραφέα αλλά και εκδότρια αυτού του βιβλίου που μας κέρδισε με την υποδοχή, τη φιλοξενία και τη γλυκύτητά της. Πριν ξεκινήσει η παρουσίαση ακούσαμε τα τραγούδια του βιβλίου τα οποία ήταν πραγματικά υπέροχα και μας ταξίδεψαν σε έναν κόσμο μαγικό!

Για το βιβλίο μίλησαν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου και της τηλεόρασης που τους συνδέει εκτός από τη φιλία με τη συγγραφέα, η τεράστια κοινή αγάπη για όλα τα ζώα αλλά και ο ακτιβισμός. Τον λόγο πήρε, μετά το καλοσώρισμα της Λιάνας Δενεζάκη, η Μαίρη Μηλιαρέση, Αντιδήμαρχος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων και Πρασίνου Γλυφάδας που μίλησε για τη σημασία της αγάπης και της υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου αλλά και τη σημασία ύπαρξης τέτοιων βιβλίων στα σχολεία και συνέχισε η εκπαιδευτικός Ελένη Χαρανά που μίλησε για την άψογη συνεργασία της με τη συγγραφέα δίνοντας την εκπαιδευτική ματιά του βιβλίου.

Ο Βασίλης Τζιγκούρας, Ιδρυτής Plus2feet και η Ρενάτα Γρυπάρη,
Δημοσιογράφος – εκπαιδεύτρια σκύλων, Συνιδρύτρια Plus2feet πήραν τον λόγο στη συνέχεια για να παρουσιάσουν τον Μάκη, τον σκύλο που σημάδεψε την πορεία τους στο να βοηθήσουν όλα τα ζώα που κέρδισαν μέσω των αναπηρικών αμαξιδίων πίσω τη ζωή τουςαλλά και εικονογράφησε η Λιάνα Δενεζάκη για αυτό το βιβλίο ως έναν από τους ήρωες της ιστορίας με στόχο να εντάξει τα παιδιά στον κόσμο της αναπηρίας ζώων.

Παράλληλα, μίλησαν για τη φιλική τους σχέση με την Κατερίνα Παπαποστόλου την οποία και ευχαρίστησαν από καρδιάς για την απόφασή της να δωρίσει όλα τα συγγραφικά της δικαιώματα για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για αδέσποτα ζώα.

Πολύ συγκινητική στιγμή εκείνη που οι μαθητές του Δ1 του 13 ου δημοτικού σχολείου Γλυφάδας είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη για τη μέρα! Τραγούδησαν το τραγούδι «Τρεις Τελίτσες» που γράφτηκε για το βιβλίο σε στίχους Λιάνας Δενεζάκη και μουσική Μαντίνειας Βάγγαλη παρασέρνοντας στον ρυθμό του μικρούς και μεγάλους.

Τις εντυπώσεις όμως, η αλήθεια είναι, έκλεψαν οι ηθοποιοί Τζόυς Ευείδη στον ρόλο της Μάγισσας Τριστάνας ο Χάρης Ασημακόπουλος στον ρόλο του Μάγου Τελίτσα, και ο ηθοποιός Γιώργος Κοψιδάς που μας συγκίνησε όλους στον ρόλο του αφηγητή. Οι τρεις ηθοποιοί μίλησαν για την αγάπη τους για τα ζώα, παρακίνησαν το κοινό στο να
κατανοήσουν ολοένα και περισσότερα τα αδέσποτα ζώα αλλά και τόνισαν πως στηρίζουν τη συγγραφέα στο έργο της τόσο μέσα όσο και έξω από τα σχολεία.

Αν και τα αποσπάσματα που διαβάστηκαν ήταν μικρά, ήταν πραγματικά αρκετά για να κατανοήσουν οι αναγνώστες τη σημασία του βιβλίου, την τόσο όμορφη και συγκινητική ιστορία αλλά και όλα τα μηνύματά του.
Η συγγραφέας πήρε τον λόγο στο τέλος όπου με τη Λιάνα Δενεζάκη μοιράστηκαν στιγμές backstage από τη δημιουργία του βιβλίου ευχαριστώντας από κοινού όλους τους συντελεστές του.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου έκλεισε την παρουσίαση με πολύ συγκινητικά λόγια, ευχαριστώντας τον εκδοτικό οίκο που αγκάλιασε τόσο πολύ την ιστορία της, τη
Λιάνα Δενεζάκη που αποκάλεσε αδερφική της φίλη πια αλλά και μίλησε για την αγάπη που έχει και τον σεβασμό σε όλα τα ζώα. Μίλησε για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο η οποία πρέπει να ξεκινήσει από τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και για την ηθική υποχρέωση όλων να αποδεχτούν τα ζώα ως συγκάτοικους στον ίδιο πλανήτη, καθώς κανενός είδους κακοποίηση ή εκμετάλλευση εναντίον των ζώων είναι πια αποδεκτή.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε η Άλκηστη Ζαλοκώστα με την τεράστια αγάπη της στα ζώα, δημοσιογράφος και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον κεντρικό τομέα Αττικής με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο Βασίλης Γουλιέλμος ιδιοκτήτης της WELLDONE LTD από την οποία κυκλοφορούν έξι βιβλία της Κατερίνας Παπαποστόλου, εκδότης και διοργανωτής μεγάλων εκθέσεων- φεστιβάλ ζώων.

Επίσης ο Νίκος Μπίρης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων pet shop Pets & Friends, όπου στηρίζοντας τις Ζω.Ε.Σ. στο έργο τους, δώρισε 50 κιλά γατοτροφές σε εθελοντές που ταΐζουν αδέσποτες γάτες σε γειτονιές της Αθήνας αλλά και πολλοί άλλοι που αγαπούν πολύ τα ζώα και αναζητούν τρόπους να τα βοηθήσουν.

Όταν τελείωσε η παρουσίαση, μικρά χάρτινα δεντράκια δωρίστηκαν σε όλους τους
παρευρισκόμενους και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο περίπτερο των εκδόσεων Κίτρινο
Πατίνι όπου η συγγραφέας συνομίλησε με τους αναγνώστες και υπέγραψε βιβλία. Εκεί
παρέμειναν για αρκετοί ώρα τόσο οι ηθοποιοί όσο και πάρα πολλοί αναγνώστες
ανταλλάσσοντας απόψεις για τα βιβλία και τη φιλοζωία.

Η διακίνηση του βιβλίου έχει ξεκινήσει σε Ελλάδα και Κύπρο σε όλα τα βιβλιοπωλεία αλλά και μέσω του www.kitrinopatini.gr και www.zwes.gr όπου μπορείτε να το βρείτε
ενυπόγραφο με δώρο έκπληξη τόσο για εσάς όσο και για έναν τετράποδο αδέσποτο φίλο.

Οι εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι από τις πωλήσεις του βιβλίου στηρίζουν τις Ζω.Ε.Σ. στο
πανελλαδικό τους έργο μέσα και έξω από τα σχολεία για τη ριζική αλλαγή των φιλοζωικών πεποιθήσεων, ενώ η συγγραφέας μέσω της διακίνησης του www.zwes.gr αλλά και όλων των δράσεων της αμκε Ζω.Ε.Σ. χαρίζει όλα τα συγγραφικά της δικαιώματα στην Plus2feet.
Όσοι μένετε στην Αθήνα, το σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου από 11 το πρωί μέχρι 11 το βράδυ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο αλλά και τη συγγραφέα για να σας το υπογράψει στον εσωτερικό χώρο του Vegan Life Festival στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στο περίπτερο της αμκε Ζω.Ε.Σ., ενώ στις 20 με 22 Οκτωβρίου στο Discover Dogs Festival 2023 στο Mec Παιανίας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σε μια εποχή δύσκολη για όλους, μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο φωτιές, καμένα δάση και πλημμύρες, η συγγραφέας Κατερίνα Παπαποστόλου, γνωστή εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τη φιλοζωική της δράση μέσα και έξω από τα σχολεία, «επιστρέφει» με ένα παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι το οποίο για ακόμη μια φορά στηρίζει φιλοζωικούς σκοπούς.
Μέσα από την καταπληκτική εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη που ζωντανεύει τις
λέξεις και τα συναισθήματα της συγγραφέως με εικόνες, ο Μάγος Τελίτσας και η Μάγισσα Τριστάνα, το γουρούνι και ο βάτραχος , είναι οι ήρωες του νέου της βιβλίου, οι οποίοι ζούνε σε διαφορετικά βασίλεια εντελώς διαφορετικές ζωές και όλα δείχνουν πως από τη μέρα του μεγάλου καβγά για τα θαυμαστικά και τις τελείες και παύλες, τίποτα πια δεν τους συνδέει. Αν και είναι αδέρφια! Μέχρι τη μέρα που βρίσκονται παρατημένα έξω από το σχολείο που βρίσκεται ακριβώς στη μέση από τα δύο βασίλεια, τρία ζώα τα οποία μεταφέρονται στο δάσος του Τελίτσα, αποτελώντας την αρχή της ιστορίας που θα αλλάξει τις ζωές όλων.

Μαζί με ένα τεράστιο δέντρο, το ένα και μοναδικό που έμεινε στο δάσος
καθώς η μάγισσα Τριστάνα είχε δώσει εντολή να τα κάψουν όλα για να μείνει η πόλη δίχως οξυγόνο. Ο μάγος Τελίτσας και η μάγισσα Τριστάνα, μας απλώνουν το χέρι και μας καλούν να τους ακολουθήσουμε σε ένα μαγικό ταξίδι επιλέγοντας μία μόνο διαδρομή. Θα μείνουμε σε μια γκρίζα πολιτεία με σκυθρωπούς και υποτακτικούς ανθρώπους όπου διοικεί μια αυταρχική βασίλισσα; Ή θα πάμε στο δάσος να ζήσουμε κοντά σε όλα τα ζώα ελεύθεροι και ευτυχισμένοι όπου διοικεί ένας ευγενικός μάγος;

Σωστή χρήση των σημείων στίξης, σεβασμός στο περιβάλλον και σε όλα τα ζώα που πολύ συχνά παραμένουν παρεξηγημένα από τους ανθρώπους, δημιουργία σχολείων χρωμάτων, δικαιοσύνης και αποδοχής, συγχώρεση και αποδοχή, εμπιστοσύνη στη δύναμή μας και η μαγεία των θετικών δηλώσεων- ευχών, είναι κάποιες από τις θεματικές που θίγονται σε αυτό το βιβλίο το οποίο μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο για κάθε εκπαιδευτικό και γονιό.
Ενώ μέσα από το Εργαστήριο «Δημιουργοί στο Φι και Φι» που έχει δημιουργήσει και
εκπονεί η συγγραφέας και εικονογράφος Λιάνα Δενεζάκη, οι «Τρεις Τελίτσες» μπορούν να ταξιδέψουν σε όλα τα σχολεία.

Σε αυτό το βιβλίο ο μάγος Τελίτσας, εντελώς διαφορετικός από όλους τους άλλους,
εκπροσωπεί την ειρηνική επανάσταση που μάλλον ήρθε η ώρα να κάνουμε και αποφασίζει να κρατήσει από το χέρι μικρούς και μεγάλους για να τους οδηγήσει σε ένα ταξίδι γνωριμίας με όλα τα ζώα, μαγικών ευχών και θετικών δηλώσεων, αγάπης και αποδοχής. Σε 21 μέρες τους υπόσχεται πως μπορεί να αλλάξει τις ζωές τους αρκεί να τον εμπιστευτούν και να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους.

Τι λέτε; Εσείς θα τον ακολουθήσετε;