Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Είπαν για το «Σ’ αγαπάω! Ακούς;»

Το βιβλίο της Αντωνίας Μάμα «Σ’ αγαπάω! Ακούς;» από την πρώτη κιόλας ημέρα κυκλοφορίας του μάς χάρισε στιγμές μοναδικές.

Κάποιοι από τους αναγνώστες που περπάτησαν τα ίδια μονοπάτια από τα οποία πέρασαν και οι γονείς του μικρού Ουράνιου της ιστορίας μας, θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας τη συγκίνηση που ένιωσαν διαβάζοντας  την ιστορία του. Άλλοι πάλι μοιράστηκαν μαζί μας φωτογραφίες των παιδιών τους που κυριολεκτικά δεν αφήνουν από τα χέρια τους το βιβλίο, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του ήρωα, όχι μόνο έναν καλό φίλο, αλλά και στοιχεία της δικής του περιπέτειας.

Χαρακτηριστικό ήταν το βίντεο μιας μικρούλας, που φώναζε για πολλοστή φορά στη μαμά της: «Πάλι! Πάλι!» και της έδινε το βιβλίο για να της το διαβάσει ξανά από την αρχή.

Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε καθώς αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Μπορούμε όμως να μοιραστούμε μαζί σας λίγα από όσα γράφτηκαν για το βιβλίο δημόσια:

«Σήμερα είχα την χαρά και την τιμή να ξαναδώ τον Ουράνιο μετά από αρκετό καιρό. Ο Ουράνιος είναι ένας από τους λόγους που σήμερα θυμήθηκα ξανά γιατί είμαι ερωτευμένος με την δουλειά μου. Άσχετα αν μερικές φορες μπορεί να παραπονιέμαι όπως ο κάθε ένας. Πριν λίγο καιρό η μαμά του Ουρανίου με ενημέρωσε ότι είχε σκοπό να γράψει ένα παραμύθι για την εμπειρία που είχαμε στον κόσμο της αποκατάστασης της επικοινωνίας και ότι εγώ, θα ήμουν μέρος αυτού του παραμυθιού. Αλήθεια ήταν εντυπωσιακό το πως ένιωσα. Σήμερα όταν μου το έδωσε ο Ουράνιος προσπάθησα να μην δακρύσω μπροστά του αλλά πίσω του όπως κάθε τίμιος ενήλικα :ρ τέλος πάντων είναι τιμή μου που είμαι μέρος μιας ομάδας που στηρίζει την επικοινωνία και θα είμαι πάντα ευτυχής που όσο μπορώ κάνω τα πάντα καθημερινά για να αφήσω τον κόσμο λίγο καλύτερο από όσο τον βρήκα.Όσο για το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι είναι απλά υπέροχο και αξιόλογο».
Κωνσταντίνος Αβραμίδης
ακοολόγος
«Το παραμύθι του Ουράνιου εκφράζει τη φωτεινή, γεμάτη αισιοδοξία πλευρά της εποχής μας. Είναι η ιστορία της θέλησης και δύναμης των παιδιών με βαρηκοΐα και των οικογενειών τους, που με τη βοήθεια του επιτεύγματος της ιατρικής και της τεχνολογίας επιτυγχάνουν το θαύμα: να αποκαταστήσουν πλήρως την αίσθηση της ακοής. Για να ακούν και να ακούγονται στο κάθε σ’ αγαπάω!»
Δρ Ανδρέας Αναγιωτός
Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος
Υπεύθυνος-Συντονιστής Κέντρου Κοχλιακών και άλλων Ακουστικών Εμφυτευμάτων
Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
«Το βιβλίο της Αντωνίας Μάμα συμβάλει στην ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία διάγνωσης και αποκατάστασης της ακοής μέσον της εμφύτευσης κοχλιακού εμφυτεύματος! Η ιστορία του Ουράνιου, συγκινεί και ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα στους γονείς ότι η διάγνωση της κώφωσης σήμερα, μπορεί να αποκατασταθεί με τα ακουολογικά βοηθήματα και την άμεση εκπαίδευση του παιδιού. Το κωφό παιδί, μπορεί να χαίρεται και να απολαμβάνει τη ζωή μέσω των πέντε αισθήσεων του, όπως κάθε παιδί! Καλοτάξιδο να είναι το παραμύθι σου Αντωνία μου!»
Χρυσάνθη Σταύρου

Ειδική εκπαιδευτικός Κωφών με εξειδίκευση στη στήριξη της οικογένειας αμέσως μετά τη διάγνωση του παιδιού με απώλεια ακοής.

Μέλος της πολυθεματικής Ομάδας Έγκαιρης Παρέμβασης και στήριξης της οικογένειας. στόχο έχει επίσης την άμεση εκπαίδευση των παιδιών με απώλεια ακοής και ένταξης τους στη κοινωνία.

«Σ’ αγαπάω ακούς;» Το διαβάσαμε σήμερα στους δικούς μας ήρωες. Ο κάθε ένας είδε την δική του μαμά, τον δικό του μπαμπά, τον εαυτό του. Άλλα παιδάκια είδαν την ιστορία του φίλου η της φίλη τους, μέσα από αυτό το παραμύθι. Ένα παραμύθι για την απώλεια ακοής, για την αποκατάσταση, για την διαφορετικότητα, την αποδοχή, την αγάπη.

Παυλίνα Τσιάμουρου
Δασκάλα-Υπεύθυνη βρεφονηπιοκομικού σταθμού
της Σχολής Κωφών ΣΚΕ Αγίου Δομετίου

Κι εδώ μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη που έδωσε η ίδια η συγγραφέας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΟΛΙΤΗΣ 107,6 για την εκπομπή Ζήσε με Υγεία.

Κι είμαστε ακόμα στην αρχή…

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.