Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Διαγωνισμός συγγραφής πρωτότυπου παραμυθιού

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων συμμετέχουν σε πρόγραμμα δημιουργικής γραφής και σε  διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου παραμυθιού σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΑΤΙΝΙ. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από τις παραμυθοκάρτες και έγραψαν τις δικές τους πρωτότυπες ιστορίες!

Μικροί συγγραφείς με μεγάλη έμπνευση εν δράσει!

Βράβευση

Κάθε συμμετοχή θα διαγωνιστεί σε δύο κατηγορίες και θα δοθεί βραβείο κοινού καθώς και κριτικής επιτροπής.

Τα κείμενα των συμμετοχών θα δημοσιευτούν στη ιστοσελίδα των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι καθώς και στο Facebook όπου θα ακολουθήσει η ψηφοφορία τους από το κοινό. H ιστορία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα like θα είναι η νικήτρια του διαδικτυακού διαγωνισμού.

Το Βραβείο Κοινού θα είναι ένα σετ με παραμυθοκάρτες και ένα βιβλίο των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι.

Πρώτο βραβείο Κριτικής Επιτροπής: Έκδοση της ιστορίας σε βιβλίο εικονογραφημένο από τα παιδιά με την καθοδήγηση των δημιουργών των Παραμυθοκαρτών Μάνου Κρόκου και Λιάνας Δενεζάκη.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου οπότε και θα ανακοινωθεί το όνομα του νικητή.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από:

  • Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Φιλόλογος
  • Λιάνα Δενεζάκη, συγγραφέας- εικονογράφος
  • Μάνος Κρόκος, συγγραφέας
  • Λίνα Μουσιώνη, Συγγραφέας
  • Ελένη Πατελοδήμου, Αντιπρόεδρος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς – Συγγραφέας

Ψηφίστε την ιστορία που σας αρέσει κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη φωτό στο Facebook. Μπορείτε να δείτε την ιστορία στην περιγραφή της κάθε εικόνας.Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μάγος ο Τζελαμάν, που πετούσε με τη μαγική του σκούπα κάθε βράδυ.

Ένα βράδυ είχε πάει σε ένα ποτάμι να δει τους βάτραχους. Μετά πήγε σε έναν χορό, όπου εκεί πήγε ένας κακός μάγος ο Καλαμάν Άλεξ, ο οποίος μισούσε τον Τζελαμάν και ήθελε να τον κάνει ρεζίλι μπροστά σε όλο τον κόσμο.

Του έδωσε ένα μαγικό πινέλο για να πραγματοποιήσει όποια ζωγραφιά θέλει. Το πινέλο όμως είχε άλλο στόχο, να μουντζουρώσει τον Τζελαμάν και να τον κάνει να φαίνεται γελοίος μπροστά σε όλον τον κόσμο.

Τα σχέδια του Καλαμάν Άλεξ απέτυχαν όμως, γιατί ο Τζελαμάν όταν πήρε το πινέλο κατά λάθος το έσπασε και αυτό έχασε τις μαγικές του δυνάμεις, οπότε γλύτωσε το ρεζίλι. Έτσι το βράδυ πέρασε όμορφα για τον Τζελαμάν και απαίσια για τον Καλαμάν Άλεξ γιατί έσπασε από το κακό του.Από το σετ Παραμυθοκαρτών: Iστορίες από το Μαγικό ΒασίλειοΚάντε like στην Facebook σελίδα του Κίτρινου Πατινιού και ψηφίστε για αυτή την ιστορία κάνοντας like στη σχετική ανάρτηση.Μια φορά κι έναν καιρό, κάτω από ένα πελώριο κατακόκκινο μανιτάρι, ζούσε μια γλυκιά νεράιδα. Το όνομά της ήταν Μελίνα και κάθε μέρα πότιζε τα φυτά του δάσους. Όμως μια κακιά πριγκίπισσα είχε βάλει σκοπό να μαζέψει όλα τα φυτά του δάσους. Όσο κι αν τα πότιζε η καλή νεράιδα, τα φυτά ξεραινόταν μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ. Ολόκληρο το δάσος, είχε μαραζώσει.

Η νεράιδα είχε στεναχωρηθεί πολύ και όλη την ημέρα έκλαιγε. Τότε την άκουσε η καλή μάγισσα Καλίνα, η οποία έτυχε να πετάει με τη μαγική της σκούπα πάνω από το δάσος.
Η καλή μάγισσα σκέφτηκε να ζητήσει τη βοήθεια από την πριγκίπισσα του ουράνιου τόξου. Έτσι κι έγινε!

Το επόμενο πρωί η πριγκίπισσα του ουράνιου τόξου κατέβηκε με το όμορφο καφετί άλογό της και χάρισε στην καλή νεράιδα έναν μαγικό καθρέφτη. Η νεράιδα χωρίς να χάσει ευκαιρία, το επόμενο πρωί, ζήτησε τη βοήθεια του μαγικού καθρέφτη.

―Ω! Πολυαγαπημένε μου μαγικέ καθρέφτη, είπε η νεράιδα! Μπορείς να μου δείξεις τον λόγο που η πριγκίπισσα έγινε τόσο κακή;

―Βεβαίως, καλή μου νεράιδα, είπε ο μαγικός καθρέφτης.

Έτσι αμέσως της δείχνει μια εικόνα, στην οποία φαίνονται κάποια άλλα πριγκιπόπουλα να κοροϊδεύουν συνεχώς την πριγκίπισσα.

Μόλις το είδε η καλή νεράιδα στενοχωρήθηκε τόσο και ευθύς, αμέσως, κατάλαβε τον λόγο, που η πριγκίπισσα είχε γίνει τόσο κακιά!

Σκέφτηκε, λοιπόν, να ζητήσει από τα πριγκιπόπουλα που την είχαν κοροϊδέψει να της ζητήσουν συγνώμη.

Κάλεσε, λοιπόν, την κακιά πριγκίπισσα και τα πριγκιπόπουλα. Έτσι, όχι μόνο της ζήτησαν συγνώμη, αλλά της έφεραν και ένα δώρο. Ένα μαγικό σεντούκι που έβγαζε όμορφες λαμπερές, κατακόκκινες καρδιές. Έτσι θέλησαν να της δείξουν την αγάπη τους.

Ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…Από το σετ Παραμυθοκαρτών: Iστορίες από το Μαγικό ΒασίλειοΚάντε like στην Facebook σελίδα του Κίτρινου Πατινιού και ψηφίστε για αυτή την ιστορία κάνοντας like στη σχετική ανάρτηση.Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πριγκίπισσα που ζούσε σε ένα όμορφο και μεγάλο παλάτι. Δεν ήταν όμως χαρούμενη γιατί δεν ήταν παντρεμένη. Τα ίδια συναισθήματα είχαν και οι γονείς της αφού έβλεπαν την κόρη τους να είναι στεναχωρημένη.

Μια μέρα η πριγκίπισσα πήγε μια βόλτα στο δάσος με το άλογό της και εκεί που περιπλανιόταν ξαφνικά είδε έναν πρίγκιπα. Αφού συζήτησαν για λίγη ώρα του πρότεινε να πάνε στο παλάτι να γνωρίσει και τους γονείς της. Ο πρίγκιπας δέχτηκε με χαρά κι έτσι έγινε. Περνώντας ο καιρός και οι δυο τους ήταν πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και έτσι αποφάσισαν να παντρευτούν. Το ανακοίνωσαν στους γονείς τους και χάρηκαν και αυτοί πάρα πολύ. Λίγες μέρες μετά τον γάμο όμως μια κακιά μάγισσα θέλησε να επισκιάσει την ευτυχία τους. Γι’ αυτό τον λόγο μπήκε κρυφά στο παλάτι με το μαγικό ραβδί της για να τους κάνει κακό.

Ο πρίγκιπας άκουσε ένα βράδυ θόρυβο, ξύπνησε και είδε την κακιά μάγισσα να προσπαθεί να κρύψει το μαγικό ραβδί της. Αφού έφυγε η μάγισσα, ο πρίγκιπας ξέθαψε το ραβδί και το πρωί τα αποκάλυψε όλα στην πριγκίπισσα. Η κακιά μάγισσα δεν θα μπορούσε πια να τους κάνει κακό αφού το μαγικό ραβδί βρισκόταν στα χέρια του πρίγκιπα.

Έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.Από το σετ Παραμυθοκαρτών: Iστορίες από το Μαγικό ΒασίλειοΚάντε like στην Facebook σελίδα του Κίτρινου Πατινιού και ψηφίστε για αυτή την ιστορία κάνοντας like στη σχετική ανάρτηση.Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια καλή νεράιδα που την λέγανε Φραουλένια. Η Φραουλένια αγαπούσε πάρα πολύ τους ανθρώπους και τους μονόκερους, γι’ αυτό και ο καλύτερός της φίλος ήταν ο Θετώρ, ένας κάτασπρος μονόκερος με χρυσό κέρας.

Η Φραουλένια ζούσε σε ένα ροζ μανιταρόσπιτο και στόχος της ήταν να βρει τον χάρτη που οδηγεί στο μαγικό σεντούκι της αγάπης. Το σεντούκι αυτό όμως βρισκόταν μέσα σε ένα κάστρο που δεν επιτρεπόταν να μπαινουν τα κορίτσια. Το κάστρο ήταν τεράστιο και περικυκλωμένο από στρατιώτες με σπαθιά φτιαγμένα από ζάχαρη.

Η Φραουλένια σκεφτόταν πως θα μπορούσε να μπει μέσα στο κάστρο και αυτή την σκέψη της, την μοιραζόταν με τον φίλο της τον Θετώρ και τους φίλους της τα αστέρια, που κάθε βράδυ κατέβαιναν στο σπίτι της και άκουγαν τα προβλήματά της.

Έτσι, λοιπόν, η καλή νεράιδα αποφάσισε να μπει στο κάστρο και να πάρει το μαγικό σεντούκι. Ο Θετώρ, ο μονόκερος, της έραψε μια ανδρική φορεσιά και τα αστέρια, εκείνη την νύχτα έριξαν βροχή για να λιώσουν τα σπαθιά των στρατιωτών.

Στο τέλος η Φραουλένια άνοιξε το σεντούκι της αγάπης και οι μαγικές καρδιές εξαπλώθηκαν σε όλους τους ανθρώπους και παντού κυριαρχούσε αγάπη και ειρήνη.Από το σετ Παραμυθοκαρτών: Iστορίες από το Μαγικό ΒασίλειοΚάντε like στην Facebook σελίδα του Κίτρινου Πατινιού και ψηφίστε για αυτή την ιστορία κάνοντας like στη σχετική ανάρτηση.Μια φορά κι έναν καιρό, κάτω από ένα μανιταρόσπιτο, δίπλα σε μια καταπράσινη λίμνη, ζούσε μια καλή νεράιδα που την έλεγαν Κρυσταλένα. Στο κάστρο, που βρισκόταν κοντά στην λίμνη, ζούσε ένας κακός πρίγκιπας, ο Πιπερόν, ο οποίος έκανε συλλογή από μαγικά αντικείμενα από όλο τον κόσμο.

Ο Πιπερόν είχε μάθει πως ένα ξωτικό της λίμνης, ο Τζίνο, είχε ένα μαγικό κουδουνάκι, το οποίο έβγαζε σπάνιες και μαγικές μελωδίες και ήθελε οπωσδήποτε να το κάνει δικό του. Έτσι, λοιπόν, πήρε τους φρουρούς του, βρήκε τον Τζίνο και του το πήρε με το ζόρι.

Τότε το καλό ξωτικό, από την στεναχώρια του, έπεσε σε βαθύ ύπνο, επειδή χωρίς το κουδουνάκι, έχανε όλες τις δυνάμεις του. Ο καλός του φίλος, το ξωτικό Σαμπέλ, για να τον σώσει από τον βαθύ ύπνο, έτρεξε στην καλή νεράιδα Κρυσταλένα και ζήτησε τη βοήθειά της.

Η Κρυσταλένα είχε έναν μαγικό σκούφο, ο οποίος έβρισκε πράγματα που είχαν χαθεί, αρκεί να τον φορούσε στο κεφάλι του ο κλέφτης. Ο Σαμπέλ και η Κρυσταλένα, πήραν τον μαγικό σκούφο και πήγαν στο κάστρο για να βρουν τον Πιπερόν με σκοπό να τον ξεγελάσουν.

Όταν αντίκρυσαν τον Πρίγκιπα τού είπαν πως θα του χάριζαν έναν σκούφο ο οποίος λέει ιστορίες από μακρινές χώρες, αρκεί να τον φορούσε στο κεφάλι του. Ο Πιπερόν τους πίστεψε και όντως φόρεσε τον σκούφο και αυτός τότε, πέταξε από το κεφάλι του και πήγε στο σημείο όπου ο πρίγκιπας είχε τοποθετήσει το κουδουνάκι του Τζίνο.

Αμέσως, ο Σαμπέλ και η Κρυσταλένα το αρπάξανε και τρέξανε να το επιστρέψουν στο καλό ξωτικό, για να ξυπνήσει επιτέλους από τον βαθύ ύπνο.

Έτσι και έγινε! Ο Τζίνο τρελός από τη χαρά του, τους ευχαρίστησε και τους έκανε δώρο ένα σεντούκι, που μοίραζε αγάπη σε όλο τον κόσμο, το οποίο το είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του που ήταν το πιο σοφό ξωτικό του κόσμου.

Και, ζήσαν όλοι τους καλά και ευτυχισμένοι!Από το σετ Παραμυθοκαρτών: Iστορίες από το Μαγικό ΒασίλειοΚάντε like στην Facebook σελίδα του Κίτρινου Πατινιού και ψηφίστε για αυτή την ιστορία κάνοντας like στη σχετική ανάρτηση.Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η πριγκίπισσα Γιασμίν που ζούσε ψηλά στον ουρανό, σε ένα σπίτι πάνω στα σύννεφα. Μαζί με την καλή της φίλη την Ελίφ, ζωγραφίζανε και παίζανε, τρέχοντας πάνω στα συννεφάκια.

Στόχος τους ήταν να βρουν τη Χρυσαφένια πεταλούδα με τις ροζ βούλες, πριν την πιάσει και την αιχμαλωτίσει ο κακός πρίγκιπας Φρουγκ, ο οποίος ήθελε να χρησιμοποιήσει τις μαγικές ιδιότητες από τα χρυσαφένια φτερά της.

Τα φτερά της πεταλούδας ήταν μαγικά, γιατί με ένα φτερούγισμά τους, σκόρπιζε μια χρυσή σκόνη, που θεράπευε όλες τις αρρώστιες πάνω στη γη.

Ο Φρουγκ, πήρε ένα μαγικό μπουκάλι, όπου εκεί μέσα θα φυλάκιζε την Χρυσαφένια και πέταξε με τον φίλο του, τον αετό, πάνω στα σύννεφα για να τη βρει.

Έτσι κι έγινε, μόλις εμφανίστηκε μπροστά τους η πεταλούδα, ο Φρουγκ άνοιξε το μπουκάλι και αυτό, καθώς ήταν μαγικό, την φυλάκισε αμέσως.

Η Γιασμίν και η Ελίφ, έπρεπε οπωσδήποτε να τη βρουν και να την ελευθερώσουν, γιατί ο κόσμος χωρίς τα μαγικά της φτερά κινδύνευε. Τότε πήραν τα μαγικά γυαλιά που τους είχε χαρίσει ένα καλό ξωτικό πριν πολύ καιρό και κατέβηκαν κάτω στη γη.

Πήγαν, λοιπόν, στο κάστρο του πρίγκιπα και με τα μαγικά γυαλιά, τα οποία είχαν την ιδιότητα να βλέπουν μέσα από όλα τα αντικείμενα, ανακάλυψαν το μπουκάλι με την Χρυσαφένια.

Τότε, μόλις, είχε νυχτώσει και κοιμόντουσαν όλοι τους, μπήκαν στο κάστρο, αρπάξανε το μπουκάλι με την πεταλούδα και την ελευθερώσανε.

Έτσι, όλοι μαζί, γυρίσανε πίσω στα σύννεφα. Ο κακός πρίγκιπας μόλις ξύπνησε το πρωί και κατάλαβε πως η πεταλούδα εξαφανίστηκε, έσκασε από το κακό του.
Η Χρυσαφένια συνέχισε να πετάει ελεύθερη και χαρούμενη, με τις φίλες της, πάνω στα σύννεφα, και να χαρίζει με τα μαγικά της φτερά, υγεία σε όλον τον κόσμο…Από το σετ Παραμυθοκαρτών: Iστορίες από το Μαγικό ΒασίλειοΚάντε like στην Facebook σελίδα του Κίτρινου Πατινιού και ψηφίστε για αυτή την ιστορία κάνοντας like στη σχετική ανάρτηση.Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μια όμορφη και καλή πριγκίπισσα, η Μαρινέτ, σε ένα πελώριο κάστρο. Το κάστρο βρισκόταν ανάμεσα σε δυο βουνά.

Η πριγκίπισσα Μαρινέτ ήταν μοναχική. Ο μόνος φίλος ο οποίος την έκανε χαρούμενη και έλεγε όλα της τα μυστικά, ήταν ο ποντικός Ρομπόνιαν.
Στο κάστρο όμως ζούσε και ένα κακός και πονηρός ιππότης, ο Σπαθάν. Ο Σπαθάν ήθελε να κλέψει την Μαρινέτ για να ζητήσει χρυσάφι από τον βασιλιά και πατέρα τής Μαρινέτ, τον ισχυρό Γιασμίρ.

Ο Σπαθάν είχε πάρει από μια κακή μάγισσα, έναν μαγικό καθρέφτη, τον Μουταζίν. Όποιος όμως καθρεφτιζόταν μέσα του, αμέσως γινόταν άγαλμα.
Έτσι, ένα απόγευμα εκεί που η πριγκίπισσα έκανε την βόλτα στον κήπο του κάστρου με τον Ρόμποκαν, τον φίλο της τον ποντικό, μέσα από τον θάμνο πετάχτηκε ο Σπαθάν. Ο Σπαθάν είχε μαζί του και τον καθρέφτη Μουταζίν στα χέρια του και τον έβαλε μπροστά στην πριγκίπισσα κι έτσι έγινε άγαλμα. Τότε, πήρε το άγαλμα της Μαρινέτ, το πήγε μπροστά στον βασιλιά Γιασμίρ και του ζήτησε πέντε πουγκιά χρυσάφι, για να ξαναζωντανέψει την κόρη του.

Ο βασιλιάς κόντεψε να τρελαθεί από την στενοχώρια του. Αμέσως, διέταξε να φέρουν το χρυσάφι. Ωστόσο, όμως, ο φίλος Ρόμποκαν έτρεξε να βρει τη φίλη του την πεταλούδα Λίλη. Η Λίλη είχε το χάρισμα, να διαβάζει τη σκέψη των ανθρώπων και πήγαν γρήγορα να βρουν τον Σπαθάν να διαβάσει τον τρόπο με τον οποίο θα λυνόταν τα μάγια από τον καθρέφτη Μουταζίν. Η Λίλη μόλις είδε τον Σπαθάν διάβασε τη σκέψη του και ο τρόπος για να λυθούν τα μάγια, ήταν η πριγκίπισσα να σταθεί για δεύτερη φορά μπροστά στον καθρέφτη. Και, όντως, έτσι έγινε και τότε λύθηκαν τα μάγια.

Η Μαρινέτ ευχαρίστησε τους φίλους της και ο Γιασμίρ έδιωξε από το κάστρο τον Σπαθάν και έσπασε τον καθρέφτη.Από το σετ Παραμυθοκαρτών: Iστορίες από το Μαγικό ΒασίλειοΚάντε like στην Facebook σελίδα του Κίτρινου Πατινιού και ψηφίστε για αυτή την ιστορία κάνοντας like στη σχετική ανάρτηση.Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια πριγκίπισσα που λέγανε Μελένια. Η Μελένια ήταν πολύ στενοχωρημένη γιατί την καλύτερή της φίλη, την πριγκίπισσα γοργόνα Σίσυ που ζούσε στην θάλασσα δίπλα από το κάστρο της και που ήταν φίλες από πολύ μικρές, την είχε καταραστεί η πριγκίπισσα Μελέν που ζούσε στη διπλανή χώρα και μισούσε την πριγκίπισσα Μελένια. Γιατί; Ήταν πιο όμορφη, είχε πολλούς φίλους και έλεγε τα μυστικά της μόνο στη φίλη της την Σίσυ.

Η πριγκίπισσα Μελέν είχε συναντήσει την κακιά μάγισσα Φρικασέλλα. Η Φρικασέλλα ζούσε σε ένα δεντρόσπιτο στοιχειωμένο και της ζήτησε ένα φίλτρο που θα κρατούσε την γοργόνα Σίσυ φυλακισμένη, μέσα σ’ ένα βράχο στον βυθό της θάλασσας, όπου έτσι δεν μπορούσε να συναντά την αγαπημένη της φίλη Μελένια.

Το αντίδοτο για να λυθεί η κατάρα, ήταν ένα μαγικό νούφαρο, το οποίο βρισκόταν σε μια μακρινή λίμνη. Η Μελένια μέσα στη θλίψη της σκέφτηκε να φωνάξει τον διάσημο πειρατή Τζονέρο. Ο οποίος ήταν γενναίος και έβρισκε τα πάντα.

Ο πειρατής λυπήθηκε την Μελένια και της υποσχέθηκε ότι θα την βοηθήσει να ελευθερώσει τη φίλη της. Τελικά, ο πειρατής Τζονέιρο κατάφερε να πάρει το μαγικό νούφαρο, το οποίο φύλαγε ένας τρομερός και τεράστιος δράκος. Ο δράκος το πήρε και το πήγε στον βυθό της θάλασσας, στη γοργόνα Σίσσυ, η οποία ελευθερώθηκε από την κατάρα της Φρικασέλλας. Έτσι πήγε στην αγκαλιά της φίλης Μελένιας και κέρδισαν το κύπελο της μεγαλύτερης φιλίας που υπήρξε ποτέ.Από το σετ Παραμυθοκαρτών: Iστορίες από το Μαγικό ΒασίλειοΚάντε like στην Facebook σελίδα του Κίτρινου Πατινιού και ψηφίστε για αυτή την ιστορία κάνοντας like στη σχετική ανάρτηση.Μια φορά κι έναν καιρό, ένας καλός μάγος, ο Δόνης Τερηδόνης και η καλή μάγισσα και γυναίκα του Δόνα Τερηδόνα που ζούσαν σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα, είχαν δημιουργήσει ένα μαγικό φίλτρο το οποίο κρατούσε τη γη πάντα πράσινη και ανθισμένη.

Κάπου εκεί κοντά ζούσε και το ξωτικό των δέντρων ο Δεντροφίξ, ο οποίος μισούσε όλα τα δέντρα, τα λουλούδια και τα φυτά της γης.
Ο Δεντροφίξ ήθελε να σταματήσει να είναι ξωτικό των δέντρων και να γίνει ξωτικό της νύχτας. Για να γίνει αυτό όμως έπρεπε να εξαφανιστούν όλα τα φυτά πάνω στη γη. Έτσι ο Δεντροφίξ αποφάσισε να μαγέψει τον Δόνη Τερηδόνη και τη Δόνα Τερηδόνα με σκοπό το φίλτρο που θα δημιουργούσαν, να κατέστρεφε όλα τα λουλούδια και τα φυτά της γης.

Άρχισε, λοιπόν, να καταστρώνει το σχέδιό του. Αφού μάγεψε και έκανε κακούς τον Τερηδόνη και την Τερηδόνα, αποφάσισε να πετάξει όσο από το καλό φίλτρο υπήρχε στη θάλασσα. Έτσι, το επόμενο βράδυ μπήκε στη βάρκα του και πήγε στο σπίτι των δύο μάγων, φόρεσε τα μαγικά γυαλιά του, που τον έκαναν αόρατο, μπήκε μέσα στο σπίτι, άρπαξε το μαγικό φίλτρο και πήγε να πάρει τη βάρκα του να φύγει.

Τα σχέδιά του όμως χάλασαν με την εμφάνιση της γοργόνας Σελίχ, η οποία ήταν πολύ καλή φίλη των δύο μάγων. Μόλις έφτασε στη μέση της θάλασσας, βγαίνει μέσα από τα κύματα η γοργόνα, αναποδογυρίζει τη βάρκα, ρίχνει τον Δεντροφίξ μέσα στο νερό και τον φυλάκισε κάτω από τον βυθό της θάλασσας.

Έπειτα, παίρνει την κατσαρόλα με το μαγικό φίλτρο και την επιστρέφει στο σπίτι των καλών της φίλων. Εκτός από το φίλτρο η γοργόνα φτιάχνει και μερικά δώρα που θα βοηθούσαν τους φίλους της να παραμείνουν καλοί. Στα δώρα της περιλαμβάνονταν μια μαγική κρέμα από φύκια θάλασσας τα οποία θα εξαφάνιζαν τις επιδράσεις από τον Τερηδόνη και την Τερηδόνα, σε περίπτωση που ξαναγινόταν κακοί.

Με αυτή τη μαγική κρέμα από τότε μέχρι και σήμερα εξαφανίζονται οι κακές επιδράσεις από την Τερηδόνα στον κόσμο μας…Από το σετ Παραμυθοκαρτών: Iστορίες από το Μαγικό ΒασίλειοΚάντε like στην Facebook σελίδα του Κίτρινου Πατινιού και ψηφίστε για αυτή την ιστορία κάνοντας like στη σχετική ανάρτηση.Μια φορά κι έναν καιρό, μια ηλιόλουστη μέρα, ήταν ένας καλός, χαμογελαστός πειρατής, όπου κάθε πρωί πήγαινε βόλτες στην λίμνη και τραγουδούσε.

Ο πειρατής ζούσε κρυμμένος σε μια λίμνη και κάθε μέρα πήγαινε να δει πώς περνά η οικογένειά του. Η οικογένειά του ζούσε σε ένα ξύλινο σπιτάκι όπου παντού πετούσαν πολύχρωμες πεταλούδες. Ο πειρατής αγαπούσε πολύ τις πεταλούδες γιατί του θύμιζαν τα όμορφα παιδικά του χρόνια, γι’ αυτό και στόχος του ήταν να τις προστατεύει πάντα. Είχε όμως ένα σοβαρό εμπόδιο. Μια κακή μάγισσα η Μουρχάν ήθελε να εξοντώσει όλες τις πεταλούδες της γης.

Τότε ο μικρός πειρατής σκέφτηκε έναν τρόπο για να τις βοηθήσει. Στο ξύλινο σπιτάκι υπήρχε ένας χρυσός μαγικός καθρέφτης όπου πραγματοποιούσε όλες τις επιθυμίες, αυτού που τον κρατούσε στα χέρια του. Έτσι, ο πειρατής αποφάσισε να παγιδέψει την κακιά μάγισσα με τη βοήθεια του μαγικού καθρέφτη.

Μια μέρα με έντονο ήλιο, ο πειρατής παραπλάνησε την Μουρχάν έτσι ώστε να κοιτάξει τον εαυτό της μέσα στον καθρέφτη και αυτός έπειτα με τη βοήθεια του ήλιου, μέσα από τις ακτίνες του, να την κάψει και να την εξαφανίσει. Για κακή του όμως τύχη η μάγισσα κατάλαβε το σχέδιό του και την γλύτωσε.

Τότε ο μικρός πειρατής ζήτησε τη βοήθεια από έναν καλό του φίλο, τον ποντικό Γκουζαλεστήν, ο οποίος κατοικούσε σε μια πράσινη μπότα.
Ο Γκουζαλεστήν σκέφτηκε να βάλει μια ποντικοπαγίδα, που είχε βρει στο δάσος, σε ένα σημείο από το οποίο η Μουχράν περνούσε καθημερινά.

Την επόμενη μέρα όντως η κακιά μάγισσα πέρασε μπροστά από την ποντικοπαγίδα, τότε ο πειρατής έριξε πάνω της φωτιά με τον καθρέφτη έτσι ώστε να πέσει πάνω στην ποντικοπαγίδα και να εξοντωθεί.

Ο Γκουζαλεστήν όμως τη λυπήθηκε και ζήτησε από τον πειρατή να της δώσουν μια ευκαιρία, μήπως και μετανιώσει και γίνει καλός άνθρωπος.
Ο πειρατής συμφώνησε και την άφησαν ελεύθερη με τον όρο να μην ξαναπειράξει τις πεταλούδες.

Η Μουρχάν τους ευχαρίστησε και με δάκρυα στα μάτια τους υποσχέθηκε πως δεν θα ξανακάνει κακό σε καμιά πεταλούδα, αντίθετα θα τις φροντίζει και θα τις αγαπάει.

Έτσι γίνανε όλοι τους καλοί φίλοι και ζούσαν ευτυχισμένοι στο ξύλινο σπιτάκι στη λίμνη παρέα με τις πολύχρωμες πεταλούδες να πετάνε γύρω τους.Από το σετ Παραμυθοκαρτών: Iστορίες από το Μαγικό ΒασίλειοΚάντε like στην Facebook σελίδα του Κίτρινου Πατινιού και ψηφίστε για αυτή την ιστορία κάνοντας like στη σχετική ανάρτηση.