Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στα εκπαιδευτήρια Φραγκή

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, τα Εκπαιδευτήρια Φραγκή με προσκάλεσαν να βοηθήσω τους μαθητές της Δ’ δημοτικού να γίνουν οι ίδιοι συγγραφείς και εικονογράφοι μιας δικής τους χριστουγεννιάτικης ιστορίας. Και φυσικά δέχτηκα με τεράστια χαρά! Με εργαλείο τις ΠαραμυθοκάρτεςΙστορίες από το Μαγικό Βασίλειο, τα καταφέραμε, και μάλιστα περίφημα. Τόσο, που τα στείλαμε στο τυπογραφείο για να εκδοθούν.

Αντίτυπα των βιβλίων μοιράστηκαν στα παιδιά σε μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή που έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου σχολικού μπαζάρ. Ήταν απίστευτος ο ενθουσιασμός των μικρών δημιουργών αλλά και ο δικός μου, όταν στο τέλος της εκδήλωσης μου μιλούσαν για την εμπειρία με ενθουσιασμό και μου έλεγαν πόσο ανυπομονούσαν να διαβάσουν τις ιστορίες τους στους γονείς, τους παππούδες και τα μικρότερα αδερφάκια τους το βράδυ.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό για μένα από το να δημιουργώ παρέα με τα παιδιά. Είναι κάτι που με συγκλονίζει πραγματικά και με παθιάζει.

Καθένα από τα δύο βιβλία συνόδευε ένα σημείωμα από το δάσκαλο του τμήματος, που περιγράφει τη διαδικασία. Ο Σπύρος Γεωργακόπουλος, δάσκαλος του Δ1, έγραψε για το βιβλίο του τμήματός του, με τον τίτλο Τα καλύτερα Χριστούγεννα του κόσμου:

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα ξωτικό, ο Άγιος Βασίλης και μια πριγκίπισσα συναντούν τους μαθητές της Λακωνικής; Η απάντηση είναι… θαύματα! Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, φίλε αναγνώστη, αποτελεί δημιούργημα των μαθητών του Δ1. Στo πλαίσιo του χριστουγεννιάτικου Bazaar, καλέσαμε τη συγγραφέα-εικονογράφο κα Λιάνα Δενεζάκη (www.denezaki.gr), η οποία, με τη γνώση και την προθυμία της, μας βοήθησε να εκδώσουμε το πρώτο παραμύθι της ζωής μας. Γράψαμε την ιστορία μας, ζωγραφίσαμε, νιώσαμε τη χαρά της δημιουργίας και είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη χαρά της συνεργασίας. Βέβαια, δεν ξεχάσαμε να «ποτίσουμε» με μπόλικη αγάπη το χριστουγεννιάτικο αυτό παραμύθι μας, το οποίο σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να διαβάσεις!!!

Ενώ για το Δ2, που είχε τον τίτλο Το μαγικό πινέλο των Χριστουγέννων, ο δάσκαλός τους κ. Παναγιώτης Κατσικονούρης σημειώνει:

Όπως κάθε χρονο έτσι και φέτος, με αφορμή το χριστουγεννιάτικο Bazaar, οι μαθητές της Δ΄ τάξης ήρθαν σε επαφή με τη γνωστή συγγραφέα- εικονογράφο παιδικών βιβλίων κυρία Λιάνα Δενεζάκη. Μέσω της γνωριμίας τους με τη συγγραφέα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να νιώσουν πώς είναι να αφήνεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να την αποτυπώνεις πάνω σε χαρτί. Όλοι μαζί με κέφι, φαντασία και συνεργασία επινοήσαμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία. Επιλέξαμε το θέμα, τους ήρωες, βάλαμε σε σειρά τις ιδέες μας και εικονογραφήσαμε το βιβλίο. Χαρήκαμε και απολαύσαμε όλη τη διαδικασία, καθώς περιηγηθήκαμε με οδηγό τη φαντασία μας σε άγνωστα μονοπάτια, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα πόσο δύσκολη αλλά και δημιουργική είναι η δουλειά ενός συγγραφέα. Η εμπειρία ήταν μοναδική, το αίσθημα της δημιουργίας αυθεντικού κειμένου πρωτόγνωρο και το αποτέλεσμα υπέροχο. Ευχόμαστε στους μαθητές μας να έχουν πάντα τέτοιες όμορφες εμπειρίες ενασχόλησης με τα βιβλία, καθώς αυτό προάγει τη φαντασία τους, ενισχύει το συγγραφικό τους ταλέντο και προωθεί τη φιλαναγνωσία.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι καλά Χριστούγεννα, γεμάτα δημιουργία, χαρές, υγεία και έμπνευση!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μέχρι τότε, δεν εκτελούνται παραγγελίες.