Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to sidebar Skip to footer

Τα Αγαπημένα Παραμύθια ταξίδεψαν στο Λουξεμβούργο!

Οι Παραμυθοκάρτες-Αγαπημένα παραμύθια έγιναν το λατρεμένο παιχνίδι των παιδιών στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργου χάρη στη διευθύντρια του νηπιαγωγείου κα Κατερίνα Ραφτοπούλου που λατρεύει να δίνει κίνητρα στα παιδιά για να καλλιεργήσουν τη δημιουργική τους φαντασία και την ενσυναίσθηση.
Έγραψε, λοιπόν, για τις Παραμυθοκάρτες μας:
Οι Παραμυθοκάρτες-Αγαπημένα Παραμύθια σε σχέση με τα υπόλοιπα σετ της σειράς, έχουν μια διαφοροποιημένη διάσταση. Καθώς, οικεία και γνώριμα παραμύθια μπερδεύονται, κάθε παιδί καλείται να αξιοποιήσει την προηγούμενη αναγνωστική του εμπειρία προκειμένου να δημιουργήσει μια ολοκαίνουρια ιστορία. Έτσι, οι ήρωες γνωστών παραμυθιών, αποκτούν διαφορετικά χαρακτηριστικά ή διατηρούν τα ίδια, όμως σε κάθε περίπτωση δρουν με διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο αφού μπλέκουν σε νέες και πολύ διασκεδαστικές καταστάσεις. Π.χ. η Κοκκινοσκουφίτσα στο δρόμο προς το σπίτι της γιαγιάς συναντά τον Πινόκιο, που της ζητά να τον βοηθήσει να σώσει την Χιονάτη από τα μοχθηρά σχέδια του Κάπταιν Χουκ. Μόνο που για να το πετύχουν ίσως χρειαστούν το λυχνάρι του Αλαντίν και τις πολύτιμες συμβουλές της… Σταχτοπούτας πριν καταλήξουν σε ένα μεγάλο πάρτι στο σπίτι της γιαγιάς, στο οποίο φυσικά θα είναι καλεσμένος και ο λύκος).

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό παιχνίδι προσφέρεται ιδιαίτερα και για ομάδες παιδιών που διακρίνονται από μια πολιτισμική ετερότητα, αφού οι ήρωες είναι γνωστοί σε όλα τα παιδιά από όποια χώρα κι αν προέρχονται. Χρησιμοποιώντας το ενθαρρύνονται οι συνεργατικές δράσεις και η απρόσκοπτη παραγωγή τόσο του προφορικού όσο και του γραπτού λόγου.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω οι Παραμυθοκάρτες-Αγαπημένα Παραμύθια έγιναν το λατρεμένο παιχνίδι των παιδιών στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργου χάρη στο ενδιαφέρον που έδειξε η διευθύντρια του νηπιαγωγείου για το συγκεκριμένο υλικό. Έτσι, οι Παραμυθοκάρτες-Αγαπημένα παραμύθια αποφασίστηκε να ενταχθούν σε ένα κοινό σχέδιο εργασίας για όλα τα τμήματα του νηπιαγωγείου, στα οποία φοιτούν παιδιά από διαφορετικές χώρες. Παιδιά που δε μιλούν την ίδια γλώσσα, όμως έχουν κοινό σημείο αναφοράς το παραμύθι.

Σύντομα, θα έχουμε περισσότερο υλικό να μοιραστούμε μαζί σας από τη διαδικασία και τον τρόπο που οι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό. Στις φωτογραφίες θα δείτε τις κάρτες κάθε τμήματος όπως αυτές φυλάσσονται σε μεταλλικά κουτιά, πάνω στο καπάκι των οποίων βρίσκεται κολλημένη μία παραμυθοκάρτα (από άλλο σετ) και είναι γραμμένη η λέξη «παραμύθι» σε όλες τις γλώσσες των τμημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ανυπομονούμε, ανυπομονούμε για περισσότερα…