Μετάβαση στο περιεχόμενο Skip to footer

Συγγραφέας

Κατερίνα Παπαποστόλου

H

H Κατερίνα Παπαποστόλου είναι Διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Νησίου Ημαθίας. Έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία και στην Ειδική Αγωγή. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων- Kynagon CAT, και πλήρες μέλος των ISAP και PIAI, αλλά και πιστοποιημένη ζωοθεραπεύτρια από το IFZ. Συμμετέχει με εισηγήσεις της σε πολλά συνέδρια και ημερίδες και διοργανώνει φιλοζωικά workshops βιωματικής προσέγγισης για παιδιά με τους ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους σκύλους της. Ενώ εργάζεται στο σχολείο της εκπονώντας προγράμματα εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης με σκύλο. Μία από τις «Διακεκριμένες εκπαιδευτικούς» για το 2020 και το 2022 στα Education Leaders Awards δημιουργεί και εκπονεί εκπαιδευτικά φιλοζωικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., επιμορφώνει εκπαιδευτικούς για την εκπόνηση ετήσιων εκπαιδευτικών φιλοζωικών προγραμμάτων στην τάξη τους, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ αποτελεί μία από τις δημιουργούς εκπαιδευτικού υλικού για την Πλατφόρμα 21+ του ΙΕΠ.

Το 2015, μετά από μια ασταμάτητη 15ετή πορεία εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διάδοσης φιλοζωικών αισθημάτων μέσα στα σχολεία, αλλά και σημαντικής ακτιβιστικής δράσης στους δρόμους και στα καταφύγια, ίδρυσε την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ., η οποία μέσω του πανελλαδικού δικτύου εθελοντών μεταδίδει το όραμά της για έναν κόσμο αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων.
Οι Ζω.Ε.Σ. έχουν βραβευτεί πέντε φορές για το εθελοντικό τους έργο και έχουν εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα πανελλαδικά περισσότερους από 450.000 μαθητές σε περισσότερα από 700 σχολεία.
Από το 2021 είναι καθηγήτρια στη Zero Stray Academy, αρθρογραφεί σε πολλές ιστοσελίδες, έντυπα περιοδικά και εφημερίδες και διατηρεί μόνιμες στήλες στο περιοδικό «Κατοικίδια εν δράσει». Έχουν εκδοθεί επτά βιβλία της, ενώ συμμετέχει με κείμενά της σε συλλογικά έργα. Ζει στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας έχοντας κοντά της τους τρεις σκύλους της που υιοθέτησε κακοποιημένους βάναυσα από ανθρώπινα χέρια, ταξιδεύει ασταμάτητα μαζί τους σε όλη τη χώρα για τη διάδοση του οράματός της, ενώ δεν σταματά να στηρίζει αδέσποτα ζώα, μέσω της ασταμάτητης ακτιβιστικής της δράσης αλλά και μέσω των εσόδων από τα βιβλία της, τα οποία στηρίζουν φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Έργα του/της