Καλωσήρθατε στο Κίτρινο Πατίνι!
Καλέστε 210 300 9503-4
Παραμυθοκάρτες

Οι Παραμυθοκάρτες στη λογοθεραπεία

Την εποχή της υπερπληροφόρησης, της τεχνολογίας και της εξειδίκευσης, οι εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι αντιπροτείνουν τη φαντασία, την έκφραση και τη δημιουργικότητα. Με τις Παραμυθοκάρτες το παιδί αναπτύσσει τον αφηγηματικό λόγο του, πλάθοντας δικές του ιστορίες! Οι Παραμυθοκάρτες καλλιεργούν τη φαντασία και την έκφραση μέσα από μια ψυχαγωγική και παιγνιώδη διαδικασία.

Το να καταφέρει ένα βιβλίο να κάνει τα παιδιά να παίξουν είναι μεγάλη επιτυχία.

Τζιάνι Ροντάρι

Με μια αρχική μικρή βοήθεια και παρότρυνση από τον λογοθεραπευτή, το παιδί καλείται να περάσει από την απλή περιγραφή και το «τι βλέπω» στην ανάπτυξη χαρακτήρων και καταστάσεων. Ο λογοθεραπευτής μπορεί να το βοηθήσει κάνοντάς του ερωτήσεις όπως «Πώς τον/την λένε τον ήρωα; Τι φαγητό του αρέσει; Τι συνήθειες έχει;» Το παιδί καλείται έτσι να «πλάσει» έναν χαρακτήρα διαβάζοντας μια εικόνα. Στη συνέχεια θα πλάσει και άλλους χαρακτήρες, τόπους, πλοκή και θα φτάσει στο γνωστό «…και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!»

Σε δεύτερη φάση, το παιδί μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία του κοσμώντας την με διαλόγους, περιγραφές, σκέψεις, συναισθήματα και άλλα. Μπορεί επίσης να την εικονογραφήσει. Και αν το παιδί παίζει τις Παραμυθοκάρτες με φίλους, μπορούν να κάνουν την ιστορία ακόμη και θεατρικό παιχνίδι! Δείτε το blog μας για εργαστήρια μυθοπλασίας με τις Παραμυθοκάρτες για να πάρετε μερικές ιδέες.