fbpx
Καλωσήρθατε στο Κίτρινο Πατίνι!
Free Call 210 300 9503-4
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βιωματικό Σεμινάριο

21 Απρ 2018 @ 10:00 πμ - 12:00 μμ

Δωρεάν

Δωρεάν Βιωματικό Σεμινάριο «Μια μουσούδα «Δώρο» ζωής σε βασίλεια γεμάτα συναισθήματα….Χίλιες ιστορίες»
Σάββατο 21 Απριλίου 2018
Περίπτερο 5, ΔΕΘ, Αμφιθέατρο γάτας
10πμ-12μμ

Τι πληροφορίες μεταφέρουν οι εικόνες και πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε για να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση, την αγάπη για τα ζώα ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε τον περιγραφικό και αφηγηματικό λόγο των παιδιών, εμπνέοντάς τα να πλάσουν τις δικές τους ιστορίες; Οι Παραμυθοκάρτες, το παιγνιώδες εκπαιδευτικό υλικό που έχουν δημιουργήσει η εικονογράφος- συγγραφέας Λιάνα Δενεζάκη και ο εκδότης Μάνος Κρόκος, δείχνουν στα παιδιά τον τρόπο να επινοούν δικές τους αφηγήσεις με εργαλεία τα επτά βασικά στοιχεία μιας φανταστικής ιστορίας όπως τα ορίζει ο Βλαντιμίρ Προπ και «το Δώρο», την πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου με τη δύναμη του Μαγικού Ρεαλισμού, που έγραψε η εκπαιδευτικός, δημιουργός Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) και συγγραφέας Κατερίνα Παπαποστόλου για πρώτη φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα βιωματικό σεμινάριο που θα οδηγήσει σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ενταχθεί στα ελληνικά σχολεία τη νέα σχολική χρονιά και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στην έκθεση DiscoverDogs-All About Cats το επόμενο Σάββατο στις 10πμ στο Περίπτερο 5 στο αμφιθέατρο της γάτας. Ο συνδυασμός της ιστορίας της Διώνης, της πρώην κακοποιημένης σκυλίτσας που τώρα περνάει τη ζωή της ως πριγκίπισσα αλλά και δασκάλα και των Παραμυθοκαρτών από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι θα καθοδηγούν τα παιδιά να πλάσουν ήρωες κι έπειτα να τους μπλέξουν σε περιπέτειες, καθορίζοντας τα ίδια την πλοκή και την εξέλιξη της υπόθεσης.

Παρούσα στο σεμινάριο η τετράποδη Διώνη που μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε και ξυλοκοπήθηκε άγρια τον Σεπτέμβριο του 2011, διασώθηκε και επέστρεψε για να «δημιουργήσει» την ομάδα Ζω.Ε.Σ. το 2015, έχοντας επισκεφθεί μέχρι σήμερα πάνω από 100.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα και «μιλώντας» για την άδολη αγάπη που σου προσφέρουν τα ζώα, αλλά και «υπογράφοντας» το 2017 την πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου στην Ελλάδα με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού «Το Δώρο» από τις εκδόσεις Welldone, το οποίο σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο θα μας ταξιδέψει σε μαγικά βασίλεια γεμάτα συναισθήματα! Εσείς αρκεί να κλείσετε μονάχα τα μάτια και να αφήσετε να σας ταξιδέψει μονάχα η καρδιά!

Η συμμετοχή σας απαιτεί την προκράτηση θέσης μιας που οι θέσεις θα είναι περιορισμένες με ένα όνομα και ένα email στη σελίδα στο facebook Ζω.Ε.Σ ή στο τηλ. 6972852898. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης ενώ το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολικής βαθμίδας και ειδικότητας και σε όσους εμπλέκονται με παιδιά ή σε όλους εκείνους που παραμένουν για πάντα παιδιά.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21 Απρ 2018
Ώρα:
10:00 πμ - 12:00 μμ
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

ΔΕΘ Helexpo
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης 54636 Ελλάδα
+ Χάρτης Google